Máte chuť na skutočne bombový dezert?
Potom musíte ochutnať tento karamelový cheesecake.
K tomuto receptu ma inšpiroval karamelový zákusok mojej dobrej kamarátky, ale upravila som ho podľa slovenského receptu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výsledok je viac ako delikátny.
Potrebujeme:
Základ:
250 g karamelové keksíky (Lotus)
120 g maslo
Krém:
500 g tvaroh jemný
250 g mascarpone
250 ml šľahačka rastlinná
120 g práškový cukor
Karamel:
130 g kr cukor
70 g maslo
100 ml smotana na šľahanie
Forma s priemerom 23 cm
Postup:
Najskôr si pripravíme základ cheesecaku.
V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky.
Pridáme k nim roztopené maslo a dobre v miske rukou premiešame, aby sa hmota čo najlepšie spojila.
Zmes vtlačíme do formy na pečenie a odložíme do chladničky.
Pripravíme si krém:
Tvaroh rozmixujeme s práškovým cukrom a mascarpone.
V inej miske vyšľaháme rastlinnú smotanu na šľahačku a ručne vmiešame do tvarohovej zmesi.
Krím navrstvíme na sušienkový základ, odložíme do chladničky a pripravíme karamel.
V hrnci necháme rozpustiť cukor za stáleho miešania.
Pridáme opatrne šľahačku a miešame až kým nezískame hladký karamel.
Zložíme z plameňa a necháme ochladniť tak, aby bol karamel ešte teplý/tekutý, ale zároveň už nebol horúci.
Jednoducho nalejeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladniť.
Nakoniec môžeme dozdobiť drvenými sušienkami a karamelom.
Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť nepečený karamelový cheesecake. Tu je niekoľko tipov:
Pridajte extrakt: Do krémovej syrovej zmesi pridajte lyžičku vanilkového extraktu, mandľového extraktu alebo rumového extraktu pre hlbšiu chuť.
Posilnite sladkosť: Pridajte štipku soli do krémovej syrovej zmesi, aby ste vyvážili sladkosť.
Pridajte extra prísady: Do krémovej syrovej zmesi pridajte čerstvé ovocie, ako sú jahody, maliny alebo čučoriedky, pre ovocnú príchuť.
Vytvorte čokoládovú verziu: Nahraďte časť sušienok v kôre sušienkami typu Oreo a pridajte do krémovej syrovej zmesi roztopenú čokoládu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)