Rezne patria medzi legendárne a mimoriadne obľúbené jedlo a každý má svoj vlastný osvedčený recept na túto pochúťku.
Ak chcete dosiahnuť, aby boli vaše rezne mäkké, šťavnaté a chrumkavé, určite vyskúšajte náš recept.
Výnimočný recept na dokonalé bravčové rezne z youtube kanála Tradičné recepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
plátky bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
3 vajcia
múku (mix hladkej a polohrubej 1 :1)
strúhanku
rastlinný olej
2 ČL bravčovej masti
Postup:
Pod dosku vložíme utierku alebo protišmykovú podložku.
Plátky krkovičky umyjeme a vysušíme pomocou papierovej utierky.
Prikryjeme fóliou.
Mäso vyklepeme z oboch strán.
Z oboch strán osolíme a okoreníme.
Do misky rozbijeme vajcia a osolíme.
Vajcia vyšľaháme.
Mäso najprv obalíme v múke.
Potom plátky obalíme vo vyšľahaných vajíčkach.
Nakoniec rezeň obalíme v strúhanke.
Tip redakcie: ak máte domácu strúhanku, používajte čerstvú a preosiatu.
Rezne nikdy dopredu neobaľujte, v chladničke naberú vlhkosť.
Do panvice nalejeme väčšie množstvo oleja.
Pridáme bravčovú masť a počkáme, kým sa rozpustí.
Do rozpáleného oleja vložíme rezeň.
Vysmážame na miernom ohni z oboch strán 5-7 minút.
Rezne vysmážame bez pokrievky.
Do rezňov nepicháme vidličkou, ale obraciame obracačkou alebo kliešťami, aby z nich nevytiekla šťava.
Aby boli rezne mäkké, pečieme ich pomaly na miernom ohni.
A aby sme mali rezne šťavnaté, musíme ich vložiť do horúceho oleja.
Ak chcem mať rezne chrumkavé, použijeme domácu strúhanku z bielych rožkov.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: