Pripravte si doma fantasticky nadýchané zemiakové knedle podľa nášho jednoduchého a inšpiratívneho receptu.
Bude vám stačiť len pár jednoduchých ingrediencií a príprava vám zaberie minimum času, ale výsledok bude rozhodne stáť za to.
Fantastický recept na najchutnejšie zemiakové knedle z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
K akým jedlám podávame zemiakovú knedľu?
Zemiaková knedľa je všestranná príloha, ktorá sa hodí k rôznym jedlám. Tu je niekoľko tipov:
Mäsové jedlá:
Pečené bravčové mäso s kapustou a knedľou
Hovädzie mäso na smotane s knedľou
Kuracie soté s hubami a knedľou
Pečené rebierka s knedľou a zeleninou
Segedínsky guláš s knedľou
Omáčky:
Všetky druhy omáčok, ako napríklad sviečková, hubová, tatárska, paradajková, cibuľová
Pečené mäso s omáčkou a knedľou
Zeleninové jedlá:
Špenát s vajíčkom a knedľou
Fazuľový prívarok s knedľou
Pečená zelenina s knedľou
Syrové jedlá:
Varená zelenina so syrovou omáčkou a knedľou
Na jednoduché zemiakové knedle potrebujeme:
500 g zemiakov
300 g hrubej múky
3 PL mlieka
1 vajce
1 menšiu ČL soli
Postup:
Do hrnca vložíme zemiaky, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme.
Do misky na jemnom strúhadle nastrúhame zemiaky.
Pridáme múku a nalejeme mlieko.
Do zmesi pridáme vajce a nakoniec osolíme.
Rukou vypracujeme cesto.
Pracovnú dosku posypeme múkou. Položíme cesto a trochu pomúčime.
Cesto vymiesime a rozdelíme na dve časti.
Vyvaľkáme dve rovnaké knedle s priemerom 5 cm.
Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.
Necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme knedle a varíme 20 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: