EXTRA rýchle slimáky so syrovou plnkou – za 30 minút na stole: Cesto z 3 prísad, používam ho aj na rožky a záviny!

[mashshare]

Tento recept z youtube je pre mňa malý zázrak – cesto pripravíte len z 3 prísad a je vynikajúce, bez kysnutia a vždy sa upečie do chrumkava.

 

 

Vyskúšajte tento recept a budete vďační, že ho môžete zaradiť aj do svojej domácej kuchárky.

Potrebujeme:

80 dkg hladkej múky

4 dl mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 dl oleja

Náplň:

25 dkg margarín

3 žĺtky

Soľ

Syr

Postup:

 

 

Múku zmiešame s mliekom a olejom.

Pomocou nástavcov na hnetenie cesta vymiešame jednotné cesto.

Na pracovnej doske cesto rozdelíme na 4 diely.

Každý ešte krátko v rukách prehnetieme a rozvaľkáme na plát.

V miske si rozmiešame zmäknutý margarín, soľ a žĺtky.

 

 

Túto zmes natrieme na plát cesta.

Posypeme syrom. Stočíme a nakrájame.

Uložíme na plech vysltaný papierom, posypeme syrom a dáme piecť.

Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 20-25 mint, kým slimáky nezískajú zlatistú farbu.

Rovnako postupujeme aj so zvyšným cestom.

Čo nepoužijeme, odložíme do chladničky a upečieme, keď budeme mať chuť.

Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť syrovú plnku na syrové slimáky:

Ingrediencie:

Syr: Použite kvalitný syr s výraznou chuťou, ako napríklad syr čedar, eidam, parmezán alebo syr s modrou plesňou.

Tvaroh: Tvaroh dodá plnke krémovú konzistenciu. Môžete použiť biely tvaroh, cottage cheese alebo ricotta.

Maslo: Maslo dodá plnke bohatú chuť a krémovú konzistenciu.

Vajcia: Vajcia dodajú plnke štruktúru a pevnosť.

Aróma: Do plnky môžete pridať rôzne arómy, ako napríklad bylinky (petržlenka, pažítka, tymian), koreniny (cesnak, cibuľa, paprika), alebo citrusovú kôru.

Korenie: Do plnky môžete pridať rôzne druhy korenia, ako napríklad soľ, čierne korenie, muškátový oriešok alebo kajenské korenie.

Príprava plnky:

Plnku dobre vymiešajte, aby bola hladká a krémová.

Plnenie slimákov:

Slimáky plňte pomocou lyžičky alebo cukrárskeho vrecka.

Pečenie:

Slimáky pečte v predhriatej rúre na 180 °C, kým nie sú zlatohnedé.

Tipy:

Do plnky môžete pridať nasekané orechy, šunku alebo sušené ovocie.

Plnku môžete dochutiť rôznymi bylinkami a korením.

Slimáky môžete pred pečením potrieť vajíčkom, aby boli lesklé.

Upečené slimáky môžete skladovať v uzatvárateľnej nádobe pri izbovej teplote.

Experimentujte s rôznymi receptami a technikami, aby ste našli svoj obľúbený spôsob, ako vylepšiť syrovú plnku na syrové slimáky. Tu je niekoľko konkrétnych receptov na vylepšenie syrovej plnky:

Plnka s bylinkami: Do plnky pridajte nasekanú petržlenku, pažítku a tymian.

Plnka s koreninami: Do plnky pridajte nasekaný cesnak, cibuľu a papriku.

Plnka s citrusovou kôrou: Do plnky pridajte nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru.

Plnka s orechmi: Do plnky pridajte nasekané vlašské orechy alebo mandle.

Plnka so šunkou: Do plnky pridajte nasekanú šunku. Plnka so sušeným ovocím: Do plnky pridajte nasekané sušené slivky alebo brusnice.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes