Neskutočne chutné a jemné rožky lepšie ako z pekárne.
Potrebujete len pár jednoduchých ingrediencií, chvíľu času a pripravíte rožky chutnejšie ako z obchodu.
Nenáročný recept na jemné domáce rožky z youtube kanála Moja Kuhinja, Moja Pravila.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
700 g hladkej múky (typ 400)
1 PL kryštálového cukru
1 PL instantného droždia
1 ČL soli
500 ml teplého mlieka
rastlinný olej podľa potreby
soľ
Voliteľné:
Rasca
Hrubozrnná soľ
Semienka podľa chuti
Postup:
Do veľkej misky nasypeme múku. Pridáme cukor.
Potom pridáme droždie a pridáme soľ. Potom postupne prilievame teplé mlieko.
Vareškou vymiešame a vymiesime cesto.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.
Za nakysnutého cesta vytlačíme vzduch.
Potom cesto vymastíme olejom a preložíme na naolejovanú podložku.
Cesto rozdelíme na 12 častí.
Z každej časti vyformujeme guľku.
Guľky prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.
Po uplynutí doby preložíme cesto na naolejovanú podložku.
Roztiahneme ho rukou.
Opatrne rozvaľkáme valčekom.
Cesto zrolujeme.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rolky necháme ešte 15 minút odpočívať.
Po uplynutí doby potrieme rožky teplou vodou.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 20 minút.
Upečené rolky potrieme olejom.
Posypeme soľou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: