Prestaňte zahusťovať GULÁŠ múkou. Táto zvláštna prísada funguje 100-krát lepšie!

Pri zahusťovaní gulášu viac nepridávajte múku, siahnite po tejto prekvapivej prísade!

Snažíte sa pripraviť guláš a výsledkom je gulášová polievka? Tento článok si potom určite prečítajte, prezradíme vám totižto ten najlepší spôsob, ako zahustiť guláš bez múky, aby bol perfektne hustý a najmä chutný.

 

 

Tajomstvom je jedna ingrediencia zahustí guláš oveľa efektívnejšie a ponúka aj zdravotné benefity.

Guláš bude zakaždým perfektný

Recepty na guláš sú väčšinou celkom jednoduché a platí, že každý gulášmajster má ten svoj.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Malo by to byť jedlo z jedného hrnca, v ktorom sa mäso a prísady varia spolu, kým sa nespoja do hustej zmesi.

 

 

Ak guláš pri varení nespĺňa naše očakávania ohľadom konzistencie, máme niekoľko možností, ako ho zahustiť.

Ako najjednoduchšia možnosť sa javí redukcia, teda varenie guláša, kým sa neodparí všetka prebytočná voda.

Toto je jedna zo základných techník varenia.

 

 

Aj táto metóda však môže predstavovať nevýhodu a môže sa negatívne odraziť na výsledku.

Môže byť guláš príliš hustý?

Dlhým varením guláša varíme nielen tekutinu, v ktorej sú suroviny namočené, ale aj samotné suroviny.

 

 

Ak sme teda do gulášu napríkladpridali veľa štipľavých paprík, predĺženie času varenia môže spôsobiť prekročenie únosnej hranice štipľavosti.

Podobne je to aj s mäsom, ktoré by malo byť dobre uvarené, ale nie prevarené alebo celkom rozvarené.

 

 

Bežnou metódou zahustenia je teda použitie múky, ktorá guláš zahustí bez toho, aby ho zredukovala.

Ostrieľaní kuchári sa však tejto prísade vyhýbajú, pretože guláš sa kvôli nej stáva múčnym a menej chutným.

 

 

Zároveň zbytočne pridávame sacharidy, bez ktorých by sme sa zaobišli. Najmä ak jedlo podávame s knedľou, alebo v ňom varíme zemiaky.

Zemiaky sú mimochodom tiež obľúbenou prísadou na zahustenie pokrmu.

My však poznáme ešte lepší spôsob.

 

Guláš zahustí táto potravina

Existuje však prekvapivý, zdravý doplnok, ktorý sa hodí omnoho viac.

Reč je o ľanovom semienku.

 

 

Po zaliatí vodou ľanové semienka zväčšia svoj objem a zmenia svoju konzistenciu.

Nie je náhodou, že tento produkt často nájdeme v prírodných liečivách.

Dokonca, ľanové semienko podporuje prevenciu rakoviny a pomáha pri trávení.

 

 

Ľanové semienka sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny a antioxidanty a tiež regulujú hladinu cholesterolu.

Keď teda pomelieme pár lyžičiek ľanových semienok a zalejeme pol pohárom teplého mlieka, zmenia sa na zahusťovaciu hmotu.

Pár minút pred koncom pridáme zmes do guláša.

 

 

Vďaka tomu bude guláš hustejší.

Dôležité je však nepremeškať správny moment a hlavne sa príliš neponáhľať.

Ľanové semienka sa v našom jedle nedajú dlho variť, pretože negatívne ovplyvnia jeho chuť a konzistenciu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes