Odpadáva vám trojobal po vysmažení ryby? Babka pridáva do zmesi 1 prísadu – trojobal drží dokonale a nelepí sa na panvicu!

Vyskúšajte jednoduchú fintu, vďaka ktorej dokonale priľne a bude chrumkavý!
[mashshare]

Vyprážate rybu a z panvice zbierate zvyšky rozpadajúceho sa trojobalu?

 

 

Zabudnite na to raz a navždy.

Stačí pridať 1 tajnú ingredienciu a zlatý chrumkavý trojobal dokonale priľne k mäsu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál mojegotowanie prezradil perfektnú fintu, ktorá zabezpečí, že sa obaľované a vysmažené ryby nebudú rozpadať. 

Všetci milovníci vyprážaných rýb vedia, aké je niekedy ťažké ich vyprážať.

Odpadnutie obalu zbavuje jedlo vzhľadu a kazí pôžitok z varenia.

 

 

Čo teda môžete urobiť, aby ste si celý tento proces uľahčili?

Ukazuje sa, že kľúčom k úspechu je babský trik.

Pozrite sa, čo pridať do trojobalu, aby sa prilepil na rybu a bol čo najchrumkavejší.

 

 

Ako pripraviť mrazenú rybu na vyprážanie?

Predtým, ako začneme s obaľovaním a vyprážaním, musíme filé správne pripraviť.

Keď použijete mrazenú rybu, je najlepšie ju večer vopred vybrať z mrazničky a dať do chladničky.

 

 

Na druhý deň ju vyberte 30 minút pred vyprážaním, aby mala izbovú teplotu.

Toto pomalé rozmrazovanie zabráni tepelnému šoku a zlepší konzistenciu mäsa.

Nesmieme zabúdať ani na to, že  rozmrazené filé sa musia pred vyprážaním vždy vysušiť.

 

 

Najlepšie je to urobiť tak, že ich jemne zatlačíte papierovou utierkou.

Tento proces zaberie len chvíľku a vďaka nemu obal na rybe oveľa lepšie priľne.

Ako urobiť dobrý trojobal na ryby?

 

 

Rovnako dôležité je, čím rybu na smaženie obalíte.

Najčastejšie obaľujeme v múke, vajci a strúhanke, no táto zmes sa na mäse veľmi nelepí a pri vyprážaní často odpadáva.

Existuje však spôsob, ako tento recept vylepšiť.

 

 

Stačí použiť starý babský trik a zmiešať pšeničnú múku a kukuričnú múku v pomere 5:1 .

Dobrou voľbou bude aj zmes zemiakovej a kukuričnej múky v rovnakých pomeroch.

Ako dosiahnuť, že bude ryba zvonku chrumkavá?

 

 

Keď rybu obalenú, ďalším krokom je vyprážanie a tu by sme mali venovať pozornosť aj niekoľkým dôležitým faktorom.

Vyprážaná ryba bude perfektná, ak si zapamätáme tieto pravidlá:

  • rybu vložíme do dobre rozohriateho tuku (najlepšie repkový alebo slnečnicový olej alebo prepustené maslo)

 

 

  • do panvice nalejte toľko tuku, aby jeho hladina dosahovala aspoň polovicu hrúbky filé
  • vyvarujte sa viacnásobnému prevráteniu ryby – najlepšie je to urobiť len raz, keď je jedna strana už krásne vypražená

Ešte stále dávate rybie filé do múky a vajíčka? Skúste toto VYLEPŠENIE

Vyskúšajte si tento rok pripraviť ryby v lahodnom pivnom cestíčku. 

Cestíčko je výrazné, ale veľmi jemné a lahodné.

 

 

Potrebujeme:

1 šálka hladkej pšeničnej múky

355 mililitrov číreho piva alebo minerálnej vody (odporúčam použiť svetlé pivo)

2 vajcia

2 lyžičky horčice

1/4 čajovej lyžičky prášku z kuracieho bujónu

1/2 lyžičky sódy bikarbóny

1/2 lyžičky prášku do pečiva

Štipka cesnakového prášku

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Do misky dáme múku.

 

 

Zmiešame so všetkými práškovými ingredienciami:

bujón, sóda bikarbóna, prášok do pečiva, soľ a korenie.

V strede misky urobíme jamku.

Do jamky dáme vajíčko, horčicu a trochu piva.

 

 

Začneme miešať cesto od stredu smerom von.

Postupne pridávame zvyšní pivo, aby sme vypracovali jednotné cesto.

Dobre vyšľaháme pomocou vidličky alebo mixéra.

 

 

Výsledná konzistencia by mala byť ako hustejšia smotana.

Cestíčko je hotové.

Rybie filé obaľujeme v cestíčku a vyprážame v rozpálenom olejom dozlatista.

Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

Dôležité vedieť!

Aj keď sa to môže zdať zbytočné, pivo do tohto mixu prispieva výnimočnou chuťou a na rozdiel od toho, čo by si niekto mohol myslieť, konečný výsledok neobsahuje žiaden alkohol.

Je nevyhnutné, aby ste použili prísadu, ktorá umožní, aby vaše cesto napučalo, aby bolo ľahšie.

 

 

V tomto recepte sa účinok dosiahne kombináciou prášku do pečiva, sódy bikarbóny a sýteného nápoja, ktorý vyvolá reakciu.

Ak tieto suroviny nepoužijete, vaše cesto bude hutnejšie a menej ľahké.

Pravidlom číslo jeden, ako dobre vyprážať akékoľvek jedlo, je použiť skutočne rozpálený olej. Dobre si rozohrejte olej.

 

 

Aby ste sa uistili, že je teplota primeraná, môžete kvapnúť kvapku cesta, ak sa okolo guľôčky cesta vytvorí veľké množstvo bublín a začne hnednúť, potom je ten správny čas dať na panvicu filé.

Ak to neurobíte, cesto nasiakne olej a nedosiahnete výsledok, ktorý hľadáte.

Nakoniec vezmite do úvahy, že rybie filé má hladkú štruktúru.

Aby ste zabezpečili, že cesto, ktoré ste pripravili, dobre priľne a po vypražení sa neprilepí, najprv dajte osolené a okorenené do obalu múky alebo kukuričného škrobu.

 

 

Keď je teda cestíčko pripravené, prichytí sa k vrstve múky, ktorá povrch filé pokrýva.

Vaše cesto by nemalo byť príliš tekuté, malo by byť doslova také husté, ako napríklad cesto na palacinky.

Veľa šťastia a dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes