Maslo je stále drahšie a preto ho v obchode už nekupujem, ale robím doma: Potrebujete len dve prísady a „paru v rukách“!

[mashshare]

Ceny potravín neklesajú a platí to aj o masle.

 

 

Ale ak chcete poraziť infláciu, vyrobte si vlastné maslo.

Je to veľmi jednoduché a ak sa odvážite vyskúšať náš recept, už si maslo v obchode nikdy nekúpite.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál haps priniesol vynikajúci recept na domáce maslo, ktorý si určite odložte.

Domáce maslo je na špičkovej úrovni a žiadne maslo z obchodu sa nevyrovná domácemu maslu.

Žiaľ, ceny nechcú klesnúť, a tak pre vás máme recept na maslo, ktoré si môžete vyrobiť aj doma.

 

 

Ako si vyrobiť domáce maslo?

Stačí smotana, soľ a mixér alebo pevná ruka.

Pripravte si:

1 liter smotany na šľahanie (30%)

štipku soli

mixér

vysokú misku alebo veľkú nádobu

 

 

Postup:

Smotanu vyberte z chladničky v dostatočnom predstihu, aby mala izbovú teplotu.

Nalejte do misky alebo dózy a šľahajte mixérom, kým sa nezačnú oddeľovať hrudky tuku.

Keď sa vytvorí tuhá hmota tuku, oddelíme ju od cmaru.

 

 

Môžete to urobiť ručne alebo pomocou sitka.

Tukové hrudky vyžmýkajte na jeden kus a vložte ich do studenej vody, aby sa z nich opláchli zvyšky cmaru.

Teraz si môžete čerstvý chlieb natrieť maslom, ktoré ste si vyrobili a s chuťou ho jesť.

 

 

Domáce maslo si môžete pripraviť aj bez použitia mixéra.

Stačí naliať smotanu do téglika a pretrepávať, kým sa tuk neoddelí od cmaru.

Zdravé ovsené maslo

Pripravte si doma chutné ovsené maslo na báze zdravých tukov a bohaté na vlákninu.

Bez konzervantov, bez prísad, bez farbív a bez mliečnych výrobkov – okamžite si ho zamilujete.

 

 

Oplatí sa vyskúšať, má skvelé výhody pre vaše zdravie, tu sú niektoré z nich:

  • posilňuje obranyschopnosť a chráni bunky
  • účinná prevencia proti vzniku rakoviny a nádorom
  • podporuje a urýchľuje trávenie a metabolizmus
  • zlepšuje pravidelnú stolicu, prečisťuje tráviaci trakt
  • prevencia kardiovaskulárnych ochorení
  • znižuje vysoký cholesterol a vysoký krvný tlak
  • podporuje pevné kostné a kĺbové tkanivo
  • účinná prevencia proti vzniku Osteoporózy
  • zabezpečuje krásnu pokožku, vlasy a nechty
  • odstraňuje migrény a upokojuje nervový systém
  • podporuje funkciu mozgu a pamäti

 

Na prípravu potrebujeme:

1 šálku ovsených vločiek (50 g)

1/2 šálky vody

1/4 šálky extra panenského kokosového oleja

1/4 extra panenského olivového oleja

 

 

štipku kurkumy

štipku mletého čierneho korenia

morskú soľ podľa chuti

(objem šálky je 250 ml)

 

 

Postup:

Na začiatku pridáme ovsené vločky do misky.

Pridáme vodu.

Necháme odstáť 4-6 hodín.

Po uplynutí doby preložíme vločky do mixéra.

Pridáme kokosový olej.

Potom pridáme olivový olej.

 

 

Ochutíme čiernym korením.

Pridáme kurkumu.

Nakoniec pridáme soľ.

 

 

Mixérom šľaháme, kým sa suroviny nespoja.

Šľaháme cca 50 sekúnd.

Krémovú zmes prelejeme do malých misiek.

 

 

Misky vložíme do najchladnejšej časti chladničky.

Necháme ich tam asi 8 hodín.

Najlepšie ich nechať cez noc.

 

 

Ovsené maslo servírujeme s čerstvým chlebom.

Maslo môžeme použiť na varenie, pri príprave napr. zákuskov, sušienok, brownies a cestovín.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes