Zabudnutá pochúťka z detstva – PARENÉ BUCHTY: Tento RECEPT mi dala pani kuchárka zo školy, lepšie som v živote nejedla!

Pani Milka Ragánová má zlaté ruky. Dnes vám ukáže, ako prirpaviť dokonále domáce parené buchty. Sú ako pavučinka jemné a vždy sa vám vydaria. 
[mashshare]

Pani Božka je dlhé roky kuchárkou v škole a má zlaté ruky.

 

 

Jej parené buchty boli doslova vyhlásené široko-ďaleko.

Dnes vám ukáže, ako pripraviť dokonale domáce parené buchty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sú ako pavučinka jemné a vždy sa vám vydaria.

 

 

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

6 dl teplého mlieka

štipka soli

2 vajíčka

2 PL cukru

1 kocka droždia

1/2 dl oleja

Na plnenie:

Lekvár

Postup:

 

 

Urobíme kvások klasickým spôsobom – z mlieka, cukru a droždia.

Nezabudnite použiť vlažné mlieko.

Kvások necháme pár minút vykysnúť.

 

 

Ostatné suroviny zmiešame.

Vypracujeme hnetačom cesto – cesto je jemné a musé byť bez hrudiek.

Cesto necháme vykysnúť 60 minút.

 

 

Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku.

Teraz jednoducho rozvaľkáme.

 

 

Cesto nemusíte vaľkať, dá sa krásne aj natiahnuť.

Cesto teraz rozrežeme na štvorce a plníme lekvárom.

 

 

Vytvarujeme buchty.

Necháme ešte 15 minút odpočívať.

 

 

Potom paríme 10 minút na utierke.

Ešte horúce potierame maslom a posypeme grankom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes