Keď som tento úžasný čokoládový koláč skúšal pripraviť prvýkrát, tak mal takú odozvu, že po ňom neostali ani omrvinky.
Príprava nie je vôbec náročná a chuť neodolateľná.
Skvelý recept na najlahodnejší čokoládový dezert z youtube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
(rozmery formy na koláč 18 cm x 18 cm alebo okrúhlej formy 24-26 cm)
300 g hladkej múky
80 g kakaa
6 g sódy bikarbóny
4 stredne veľké vajcia
štipku soli
16 g vanilkového cukru
340 g kryštálového cukru
120 g rastlinného oleja
240 ml mlieka izbovej teploty
200 ml vriacej vody
1 PL octu (5-9%)
Na polevu:
200 g mliečnej čokolády
120 ml mlieka
50 g masla
Príp. na polevu s olejom:
100 g čokolády
2 PL rastlinného oleja
Na ozdobu (voliteľné):
čokoládové hobliny
Postup:
Do misky pridáme múku a nasypeme kakaový prášok.
Potom pridáme sódu bikarbónu a metličkou vymiešame.
Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.
Pridáme soľ.
Potom pridáme vanilkový cukor a mixérom šľaháme 5 minút.
Počas šľahania pridáme cukor, nalejeme olej a mlieko a dôkladne prešľaháme.
Do zmesi cez sitko preosejeme kakaovú zmes.
Mixérom premiešame a vyšľaháme.
Potom do zmesi nalejeme horúcu vodu a premiešame.
Pridáme ocot a špachtľou zamiešame.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry na 150°C.
Koláč pečieme asi 50 minút.
Po upečení skontrolujeme cesto špajľou, či je dostatočne upečené.
Koláč vyberieme z formy, odstránime papier a položíme na podnos.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme maslo.
Na sporáku privedieme do varu a hneď odstavíme.
Potom pridáme čokoládu.
Miešame, kým sa nerozpustí.
Polevu nalejeme na koláč a rozotrieme po celej ploche.
Nakoniec vrch posypeme čokoládovými hoblinami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: