V Alpskom hoteli sme skúsili BUCHTY z panvice a odvtedy moja rodina nič iné nechce: Sú mäkučké a zo spodku krásne chrumkavé!

[mashshare]

Tento recept skúsite raz a už naň máte návyk.

 

 

Buchty úžasne mäkučké a z jednej strany krásne chrumkavé.

Robíme ich na slano aj na sladko – recept mám od kuchárky z Alpského hotela v Nemecku, kde takéto buchty pripravujú veľmi často!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g múka polohrubá

250 ml mlieko

150 ml olej

1 vajce

42 g kvasnice

1/2 lyžičky soľ

2 lyžice cukru

Na plnenie:

 

 

lekvár

nutella

hustý džem

Postup:

Tieto buchty sa dajú robiť na dva spôsoby – sladké aj slané.

 

 

Ak robíte slané buchty tak jedinou zmenou je, že náplň vynecháme a buchty pred ukladaním na panvicu osolíme (na panvicu vkladanáme slanou stranou).

Slané buchty sú výborná príloha k omáčke či polievke.

Sladké buchty plnené lekvárom:

 

 

Vypracujeme si cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

Cesto potom rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme lekvárom a vyformujeme buchty ako klasicky, keď robíme parené buchty.

Necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.

 

 

Na panvicu nalejeme trochu oleja (asi 1 lyžicu) a necháme ho rozpáliť.

Poukladáme buchty, zakryjeme pokrievkou a necháme asi minútu, aby chytili zo spodu chrumkavú kôrku.

Medzitým si v kanvici zohrejeme asi 0,5 dcl vody.

 

 

Odkryjeme pokrievku, vodu vylejeme na panvicu, zakryjeme, stlmíme oheň a buchty paríme 5 minút.

Po 5-tich minútach máme krásne nadýchané parené buchty, ktoré sú na spodku krásne chrumkavé.

Poukladáme na taniere.

 

 

Dáme posýpku podľa chuti (cukor .maslo, kakao) a môžeme si pochutnávať dobrú chuť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes