JEMNÉ hrnčekové rožky za 25 minút: Do pekárne na rožky už vôbec nechodím!

Výborný recept na maslové domáce pečivo.
[mashshare]

Pripravte si doma kráľovské raňajky v podaní jemných nadýchaných rožkov.

Odkedy som narazil na tento fantastický recept, iné už nepripravujem a ani nekupujem v obchode.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri na fantastické rožky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 šálky mlieka (400 ml)

1 balenie instantného droždia (10 g)

2 PL kryštálového cukru

1 vajce

1 bielok

4,5 šálky hladkej múky (900 g)

1 ČL soli

3 PL masla (90 g)

Na potretie:

1 žĺtok

Postup:

Do hlbokej misky pridáme droždie.

Ďalej pridáme cukor a mlieko.

 

 

Metličkou vymiešame.

Pridáme vajcia a špachtľou premiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme múku, soľ, dôkladne vymiešame a vymiesime cesto.

Pridáme zmäknuté maslo a cesto dobre miesime 2-3 minúty.

 

 

Misku prekryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.

Po nakysnutí vytlačíme z cesta vzduch a preložíme ho na stôl.

 

 

Cesto roztiahneme a rozdelíme na 12 častí.

Stôl posypeme múkou a každý kúsok cesta preložíme končekmi prstov dovnútra (viď video).

 

 

Podnos pomúčime a poukladáme naň zrolované cesto.

Cesto prekryjeme fóliou a necháme odstáť 15 minút.

 

 

Odpočinuté cesto pozdĺžne roztiahneme a valčekom rozvaľkáme.

Potom cesto zrolujeme do rolky a okraj prstami zatlačíme.

 

 

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.

Vrch potrieme žĺtkom a žiletkou spravíme zárezy.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

Po upečení môžeme servírovať.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes