Pripravte si doma kráľovské raňajky v podaní jemných nadýchaných rožkov.
Odkedy som narazil na tento fantastický recept, iné už nepripravujem a ani nekupujem v obchode.
Úžasný recept z youtube kanála Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri na fantastické rožky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 šálky mlieka (400 ml)
1 balenie instantného droždia (10 g)
2 PL kryštálového cukru
1 vajce
1 bielok
4,5 šálky hladkej múky (900 g)
1 ČL soli
3 PL masla (90 g)
Na potretie:
1 žĺtok
Postup:
Do hlbokej misky pridáme droždie.
Ďalej pridáme cukor a mlieko.
Metličkou vymiešame.
Pridáme vajcia a špachtľou premiešame.
Do zmesi nasypeme múku, soľ, dôkladne vymiešame a vymiesime cesto.
Pridáme zmäknuté maslo a cesto dobre miesime 2-3 minúty.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
Po nakysnutí vytlačíme z cesta vzduch a preložíme ho na stôl.
Cesto roztiahneme a rozdelíme na 12 častí.
Stôl posypeme múkou a každý kúsok cesta preložíme končekmi prstov dovnútra (viď video).
Podnos pomúčime a poukladáme naň zrolované cesto.
Cesto prekryjeme fóliou a necháme odstáť 15 minút.
Odpočinuté cesto pozdĺžne roztiahneme a valčekom rozvaľkáme.
Potom cesto zrolujeme do rolky a okraj prstami zatlačíme.
Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.
Vrch potrieme žĺtkom a žiletkou spravíme zárezy.
Plech vložíme do rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: