Vynikajúce zemiaky na portugalský spôsob podľa receptu z youtube, ktoré sú neskutočne chutné a lacnejšie ako klasika s mäsom.
Toto jedlo si zamiluje celá rodina!
Potrebujeme:
800 g zemiakov
petržlenovú vňať
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 PL kukuričného škrobu
100 g strúhanej mozzarelly
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
šunku
100 g syra podľa vlastného výberu
olej na vysmážanie
Na obalenie:
2 vajcia
múku
strúhanku
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky.
Dáme uvariť do hrnca s osolenou vodou.
Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.
Následne ich roztlačíme pučidlom.
Pridáme nastrihanú petržlenovú vňať.
Pridáme aj kukuričný škrob, nastrúhaný syr, osolíme, okoreníme a premiešame.
Hmotu odložíme na 15 minút do chladničky.
Medzitým si pripravíme suroviny na obaľovanie.
Vyšľaháme si vajíčka, do zvlášť misky nasypeme strúhanku a do ďalšej múku.
Z odležanej hmoty tvarujeme menšie placky.
Naplníme syrom, šunkou, prikryjeme druhou vrstvou zemiakovej hmoty a vyformujeme.
TIP:
Ak sa vám pri formovaní zo zemiakovej hmoty lepí hmota na ruky, potrite ich malým množstvom oleja.
Každý kus obalíme v trojobale a vysmážame na rozhorúčenom oleji dozlatista.
Hotovo.
Ukladáme na papierové utierky a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!