Lepší recept na linecké pečivo rozhodne nenájdete.
Najobľúbenejšia pochúťka, ktorá mizne rýchlosťou svetla.
Úžasný recept na najchutnejšie linecké pečivo z youtube kanála Gourmandises by Nora.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na krehké cesto:
250 g masla
100 g práškového cukru
100 g kukuričného škrobu
1 vajce
7 g prášku do pečiva
štipku soli
1 balenie vanilkového cukru
400 g hladkej múky
Na dekoráciu:
tmavú alebo mliečnu čokoládu
bielu čokoládu
džem
práškový cukor
pistácie
jedlé lupene
karamel
Postup:
Do veľkej misky pridáme zmäknuté maslo.
Nasypeme práškový cukor.
Pridáme vanilkový cukor. Rukou miesime, kým nebude mať zmes krémovú textúru.
Pridáme maslo. Potom pridáme štipku soli.
Vymiesime.
Nasypeme škrob a rukami zamiesime.
Pridáme prášok do pečiva.
Postupne po troškách pridávame múku a miesime.
Cesto rozdelíme na dve časti.
Zabalíme do papiera na pečenie a plastového vrecka.
Cesto vložíme minimálne na hodinu do chladničky.
Po uplynutí doby vyberieme cesto.
Prekryjeme papierom na pečenie a rozvaľkáme do tvaru kruhu.
Pomocou formičky vykrojíme cesto.
Povykrajované časti poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 10 minút pri teplote 180°C.
Odrezky z cesta vymiesime a rozvaľkáme.
Pomocou oválnej formičky povykrajujeme.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.
Z ďalšieho cesta vykrojíme srdiečka.
Posledné vykrojíme kruhy a upečieme.
Srdiečka potrieme karamelom a spojíme.
Necháme 15 minúť stuhnúť.
Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g čokolády.
Roztopenou čokoládou potrieme polovicu srdiečka.
Čokoládu môžeme posypať mletými lieskovými orieškami (prípadne podľa vlastného výberu).
Oválne cesto potrieme karamelom a na vrch položíme zmrznutú čokoládu vyformovanú do tvaru sušienky.
Kruhové pečivo s vykrojeným kruhom v strede posypeme práškovým cukrom.
Plný kruh potrieme jahodovým džemom.
Preložíme pocukrovaným cestom.
Na zvyšné kruhové pečivo natrieme rozpustenú bielu čokoládu.
Ozdobíme pistáciami a jedlými lupeňmi ruží (prípadne podľa vlastného výberu).
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: