Dnes sme pre Vás pripravili recept na Ruské pirohy z minerálnej vody.
Sú veľmi mäkké a jemné, ale vôbec nie sú tuhé.
Môžete ich pripraviť hneď, alebo dať zamraziť a uvariť inokedy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Sú vynikajúce.
Potrebujeme:
450 g hladkej múky (prípadne podľa potreby)
400 g zemiakov
200 ml minerálky
1 kus vajce
2 lyžice oleja
1 cibuľu
1 lyžička soli
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Uvaríme v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené.
Potom sceďte vodu.
A pomocou pretláčadla ich pretlačte.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
Osmažte na panvici v slnečnicovom oleji, až kým nebude zlatistá.
Pridajte ho do zemiakov a všetko dôkladne premiešajte.
Cesto:
Na prípravu cesta zmiešajte múku s vajcom.
Zamiešajte aj so soľou a dvoma lyžicami masla v hlbokej miske.
Potom postupne pridávajte minerálnu vodu.
Stále mieste, aby vzniklo jednotné cesto.
Vypracujte elastické, pružné cesto, prikryte ho.
Nechajte 15 – 20 minút pri izbovej teplote.
Cesto rozdeľte na niekoľko častí.
Každú rozvaľkajte na plát, nie hrubší ako 2-3 mm hrubé.
Pomocou pohára alebo hrnčeka „vystrihnite“ krúžky cesta, na každý kúsok navrstvite zemiakovú náplň, a okraje spojte.
Dajte pirohy na pomúčený povrch, aby sa zabránilo zlepeniu cesta.
Môžete uvariť hneď v osolenej vode, alebo dať zamraziť na neskôr.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)