Niektorí ľudia si myslia, že výroba tortového krému je náročná úloha, ale nie je to tak.
Krém na báze banánov je najjednoduchší spôsob, ako vytvoriť hustú a zamatovú krémovú hmotu, ktorá nikdy nesteká z piškóty a krásne drží na tortách.
Nenáročný recept na dokonalý banánový krém z portálu gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nikoho netreba presviedčať, že domáce koláče sú lepšie ako z pekárne.
Nie každý ich však dokáže pripraviť, pretože sa často roztápajú a strácajú tvar.
Dôležitý je preto dobrý krém, ktorý správne spojí všetky vrstvy piškóty a krásne ozdobí vrch hotového diela.
Ukážeme vám, ako ho vyrobiť inak a bez pridaného cukru.
Krém je skutočne delikátny a môžete ho použiť na zdobenie aj plnenie.
Hoci neobsahuje pridaný cukor, je akurát sladučký.
Ako pripraviť dobrý a tuhý tortový krém?
Krémy na koláče a pečivo sa zvyčajne pripravuje na báze pudingu, strúhaného masla alebo syra mascarpone, ale môžete ho urobiť aj inak.
Stačí na to použiť banány.
Toto ovocie môžete využiť na prípravu luxusného cukrárskeho krému.
Nielenže majú výbornú konzistenciu, ale sú tak prirodzene sladké, že nie je potrebné pridávať cukor.
Stačí ich opražiť na panvici a rozmixovať na hladké pyré, potom pridať pár ingrediencií a hustý krém je hotový.
Banánový koláčový krém je navyše nielen chuťovo úžasný, ale aj veľmi odolný.
Preto s ním môžeme pokojne zdobiť upečené cesto a určite nám nič nestečie a nerozpadne sa.
Na prípravu krému potrebujeme:
5 stredne veľkých banánov
50 g masla
šťavu z 1/2 citróna
300 ml mlieka
500 ml smotany na šľahanie
3 žĺtky
100 g hladkej múky
pár kvapiek vanilkovej arómy
Voliteľné:
Kúsky čokolády
Ovocie
Oriešky
Kandizované ovocie
Postup:
Banány ošúpeme a nakrájame na plátky.
Na panvici roztopíme maslo.
Vložíme banány a smažíme do mäkka asi 2 minúty.
Pridáme citrónovú šťavu.
Rozmixujeme na hladké pyré.
Hrniec odstavíme z ohňa a horúce banánové pyré rozmixujeme s polovicou mlieka.
Potom pridáme žĺtky a múku.
Všetko vymiešame do jednotnej hmoty.
V tejto chvíli pridáme zvyšok mlieka, vanilkovú esenciu a všetko spolu rozmixujeme do hladka.
Pripravený banánový krém znovu za stáleho miešania zohrejeme.
Robíme to dovtedy, kým krém nezovrie a pomaly začne hustnúť.
V tomto momente krém prelejeme do nádoby, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Potom nádobu s krémom vložíme do chladničky minimálne na dve hodiny.
Po uplynutí tejto doby vyberieme krém z chladničky.
Miešame, kým nezíska správnu konzistenciu.
Do druhej misky pridáme vychladnutú smotanu.
Vyšľaháme tuhý krém.
Potom obe hmoty jemne zmiešame, aby sme získali nadýchaný krém.
Fantastický banánový krém je pripravený.
Prajeme vám dobrú chuť!