Ideálny recept pre všetkých milovníkov banánov a všetkých, ktorí majú radi studené dezerty.
Úžasný banánový cheesecake s lákavou penou a príchuťou mliečnej tyčinky.
Neskutočný banánový cheesecake podľa receptu z portálu newsy.gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na základ:
1 šálku hladkej múky
120 g masla
1 ČL prášku do pečiva
2 žĺtky
3 PL kryštálového cukru
Na banánový krém:
500 g mletého tvarohu
1/2 šálky kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
4 vajcia
2 banány (zrelé)
3/4 šálky mlieka
1 banánový puding
2 PL citrónovej šťavy
Na penu:
250 ml + 3 PL smotany na šľahanie
3 tyčinky Milky Way
2 PL trstinového práškového cukru
1 balenie stužovač do šľahačky
Na ozdobenie:
sušený kokos alebo strúhanú čokoládu
Postup:
Do misky pridáme múku.
Pridáme prášok do pečiva a cukor.
Potom pridáme žĺtky a nakrájané maslo.
Vymiesime krehké cesto.Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie.
Vložíme cesto a rovnomerne ho navrstvíme.
Cesto zatiaľ odložíme do chladničky.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej hmoty.
Pridáme tvaroh a dôkladne premiešame.
Banány ošúpeme.
Pokvapkáme citrónovou šťavou.
S mliekom ich vyšľaháme do šejku.
Banánovú zmes nalejeme do tvarohového krému.
Pridáme puding.
Všetko spolu krátko premiešame.
Nemiešame dlho, aby sa do krému nedostalo veľa vzduchu (vtedy môže cheesecake popraskať).
Pripravenú zmes nalejeme na krehký základ.
Vrch prekryjeme alobalom a vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Cheesecake pečieme asi 50 minút.
Pro vybratí z rúry necháme dobre vychladnúť.
Do hrnca rozdrobíme tyčinky.
Pridáme 3 lyžice smotany.
Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme!), kým sa tyčinky nerozpustia.
Potom necháme zmes vychladnúť.
Studenú smotanu z chladničky vyšľaháme do tuha.
Dávame pozor, aby sme krém nepretlačili – môže sa zraziť.
Na záver pridáme práškový cukor, fixačný krém, vychladnutú krémovú zmes a dobre premiešame.
Penu natrieme na studený cheesecake.
Posypeme kokosom alebo čokoládovými hoblinami.
Vychladíme v chladničke a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!