Vegetariánsky recept na najchutnejšiu zapekanú zeleninu s parmezánom, akú ste kedy ochutnali.
Skvelá voľba na bezmäsitý obed alebo večeru.
Jednoduchý recept na chutný zeleninový koláč z youtube kanála Erstaunliche Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 brokolicu
vodu
1 cibuľu
2 PL masla
2 mrkvy
1 papriku
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČL bazalky
2 strúčiky cesnaku
4 vajcia
1 šálku smotany na varenie (200 ml)
1 šálku parmezánu (100 g)
1/2 ČL bazalky
parmezán
Postup:
Brokolicu nakrájame na ružičky.
Vložíme do hlbokej misy a zalejeme vodou.
Necháme pôsobiť 10 minút.
Cibuľu ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame na kocky.
Na panvici roztopíme maslo.
Potom do panvice pridáme cibuľu.
Smažíme, kým nebude priehľadná.
Mrkvu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na kocky.
Nakrájanú mrkvu pridáme do panvice.
Premiešame a na miernom ohni smažíme 2-3 minúty.
Z papriky odstránime stonku, jadierka a nakrájame na kocky.
Pridáme do panvice a zamiešame.
Zeleninu osolíme.
Pridáme čierne korenie, bazalku a zamiešame.
Potom pridáme pretlačený cesnak a dôkladne premiešame.
Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.
Scedenú brokolicu nastrúhame do sklenenej formy.
Potom do formy pridáme osmaženú zeleninu a premiešame.
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Pridáme soľ, čierne korenie a metličkou vymiešame.
Nalejeme smotanu a premiešame.
Do vaječnej zmesi pridáme trochu nastrúhaného parmezánu.
Potom pridáme bazalku a a metličkou vymiešame.
Vajíčkovú zmes prelejeme do formy so zeleninou a všetko spolu premiešame.
Papier na pečenie namočíme vo vode a vystelieme ním zapekaciu formu.
Dovnútra nanesieme zeleninovú zmes a zarovnáme.
Vrch posypeme zvyškom nastrúhaného parmezánu.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Po upečení odstránime papier a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU