Na klasický trojobal potrebujete múku, vajíčka a strúhanku.
V dnešnom recepte sa dozviete, čím môžete nahradiť vajíčka, ak sa vám náhodou minuli a nechce sa vám ísť do obchodu.
Takto obalené rezne chutia fantasticky a vôbec sa nemusíte báť, že by na rezňoch nedržal.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept odporúča portál smakosze.
Šťavnaté, jemné a plné chuti – také sú bravčové rezne bez použitia vajec.
Akou ingredienciou sa dajú nahradiť?
Mäso obalíme v jogurte, potom v strúhanke a vypražíme na oleji dozlatista.
Bude to také chutné, ako nikdy predtým.
Potrebujeme:
500-600 g bravčového karé
250-300 g prírodného jogurtu
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
strúhanka na obaľovanie
repkový olej na vyprážanie
Postup:
Začneme tým, že mäso očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm.
Posypeme soľou, korením a potrieme prelisovaným cesnakom.
Ponoríme do misky naplnenej prírodným jogurtom a uistíme sa, že každý kúsok bravčových rezňov je dobre pokrytý.
Nádobu prikryjeme a preložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Po uplynutí tejto doby rezne vyberieme, obalíme v strúhanke a na rozpálenom oleji vyprážame dozlatista.
Prebytočný tuk osušíme papierovou utierkou.
Podávať ich môžete ako klasické rezne, napríklad s varenými zemiakmi na vňaťke alebo zemiakovým šalátom.
Vylepšené rezne
Potrebujeme:
8-10 plátkov bravčových rezňov
Strúhanku
Olej
Na marinádu:
1 téglik kyslej smotany
1 vajce
2 lyžice solamylu
1 lyžicu vegety
1-2 strúčiky cesnaku
mleté korenie
Postup:
Všetky prísady na marinádu si zmiešame.
Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín.
Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke.
Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.
Ďalšie recepty na výborné rezne!
Šťavnaté rezne na francúzsky spôsob
Potrebujeme:
4 ks vykostených kuracích stehien bez kože
3 ks vajec
4 lyžice kyslej smotany
4 lyžice hladkej múky
3 strúčiky cesnaku
Soľ a čierne korenie
Zväzok čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky.
Tie dôkladne osolíme a okoreníme.
K mäsu pridáme smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú vňať a múku.
Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s olejom jednotlivé rezne.
Vypražíme z oboch strán dozlatista.
Z hotových rezňov vytlačíme pomocou servítky prebytočný olej.
Pečené rezne s kvapkou masla
Potrebujeme:
1,2 kg kuracích rezňov
3 vajcia
3 lyžice múky
Strúhanku
Soľ, čierne korenie, bazalku
50-70 g strúhaného parmezánu
Štipku chilli
1-2 lyžičky cesnakového prášku
100 ml olivového oleja
3 lyžice rozpusteného masla
Postup:
Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov).
Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.
Vajcia vymiešame s múkou.
Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami.
Môžeme dochutiť soľou.
Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke.
Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.
Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom.
Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.
Bravčové rezne v kefírovom cestíčku
Potrebujeme:
8 väčších kúskov bravčových rezňov
Soľ a korenie
3 lyžice hladkej múky
Olej na vyprážanie
Na cestíčko:
140 g kefíru
2 veľké vajcia
Soľ a čierne mleté korenie
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice hladkej múky
Postup:
Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.
Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu).
Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.
Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Dobrú chuť!