Na obaľovanie rezňov viac nepotrebujete vajíčka: Nahraďte ich týmto jedným produktom!

[mashshare]

Na klasický trojobal potrebujete múku, vajíčka a strúhanku.

V dnešnom recepte sa dozviete, čím môžete nahradiť vajíčka, ak sa vám náhodou minuli a nechce sa vám ísť do obchodu.

Takto obalené rezne chutia fantasticky a vôbec sa nemusíte báť, že by na rezňoch nedržal.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento recept odporúča portál smakosze.

Šťavnaté, jemné a plné chuti – také sú bravčové rezne bez použitia vajec.

Akou ingredienciou sa dajú nahradiť?

Mäso obalíme v jogurte, potom v strúhanke a vypražíme na oleji dozlatista.

 

 

Bude to také chutné, ako nikdy predtým.

Potrebujeme:

500-600 g bravčového karé

250-300 g prírodného jogurtu

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

strúhanka na obaľovanie

repkový olej na vyprážanie

Postup:

Začneme tým, že mäso očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm.

 

 

Posypeme soľou, korením a potrieme prelisovaným cesnakom.

Ponoríme do misky naplnenej prírodným jogurtom a uistíme sa, že každý kúsok bravčových rezňov je dobre pokrytý.

Nádobu prikryjeme a preložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Po uplynutí tejto doby rezne vyberieme, obalíme v strúhanke a na rozpálenom oleji vyprážame dozlatista.

Prebytočný tuk osušíme papierovou utierkou.

Podávať ich môžete ako klasické rezne, napríklad s varenými zemiakmi na vňaťke alebo zemiakovým šalátom.

 

 

Vylepšené rezne

Potrebujeme:

8-10 plátkov bravčových rezňov

Strúhanku

Olej

Na marinádu:

 

 

1 téglik kyslej smotany

1 vajce

2 lyžice solamylu

1 lyžicu vegety

1-2 strúčiky cesnaku

mleté korenie

Postup:

Všetky prísady na marinádu si zmiešame.

 

 

Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín.

Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke.

Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.

Ďalšie recepty na výborné rezne!

Šťavnaté rezne na francúzsky spôsob

 

Potrebujeme:

4 ks vykostených kuracích stehien bez kože

3 ks vajec

4 lyžice kyslej smotany

4 lyžice hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

Soľ a čierne korenie

Zväzok čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky.

Tie dôkladne osolíme a okoreníme.

K mäsu pridáme smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú vňať a múku.

Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s olejom jednotlivé rezne.

Vypražíme z oboch strán dozlatista.

Z hotových rezňov vytlačíme pomocou servítky prebytočný olej.

Pečené rezne s kvapkou masla

 

 

Potrebujeme:

1,2 kg kuracích rezňov

3 vajcia

3 lyžice múky

Strúhanku

Soľ, čierne korenie, bazalku

50-70 g strúhaného parmezánu

Štipku chilli

1-2 lyžičky cesnakového prášku

100 ml olivového oleja

3 lyžice rozpusteného masla

 

 

Postup:

Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov).

Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.

Vajcia vymiešame s múkou.

Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami.

 

 

Môžeme dochutiť soľou.

Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke.

Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.

Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom.

Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.

Bravčové rezne v kefírovom cestíčku

 

 

Potrebujeme:

8 väčších kúskov bravčových rezňov

Soľ a korenie

3 lyžice hladkej múky

Olej na vyprážanie

Na cestíčko:

140 g kefíru

 

 

2 veľké vajcia

Soľ a čierne mleté korenie

2 strúčiky cesnaku

3 lyžice hladkej múky

Postup:

Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.

Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu).

Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.

Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes