Nový spôsob prípravy domáceho KEČUPU valcuje internet: Kto raz skúsi, už ho NIKDY nebude variť v hrnci!

Fantastický recept na domáci kečup, ktorý netreba miešať nad horúcim sporákom.
[mashshare]

Tešíte sa z úrody domácich rajčín?

Máme pre vás perfektný tip, ako ich využiť na prípravu vynikajúceho domáceho kečupu.

 

 

Ak si myslíte, že s ním bude príliš veľa práce, mám pre vás vynikajúci recept – kečup pečený na plechu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Všetku zeleninu jednoducho dáte na plech, necháte piecť a potom rozmixujete.

Bez zbytočnej námahy, rýchlo a jednoducho.

 

 

Navyše, je to veľmi ohodlné pretože netreba stáť a miešať nad horúcim sporákom.

Potrebujeme:

4000 g paradajky

500 g paprika

800 g cibuľa

300 g cvikla

60 g cesnak

400 g cukor

3 PL soľ

200 ml ocot

3 PL paprika červená sladká mletá

10 ks klinčeky

15 ks korenie nové

4 ks list bobkový

1 mokka lyžička škorica mletá

1 ks badián

1 ks paprička chilli

Postup:

Najlepšie je použiť mäsité veľké paradajky.

 

 

Všetky množstvá sú uvedené už v očistenom stave.

Paradajky, papriku, cibuľu, cviklu, cesnak umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.

Paradajky necháme aj so šupkou.

 

 

Všetko dáme do veľkého hlbokého pekáča alebo kastróla, ktorý môže byť použitý na pečenie v rúre.

Pridáme všetky ostatné koreniny a prísady.

Zmes premiešame, zakryjeme druhým pekáčom, alobalom alebo pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 220 °C.

 

 

Zakryté pečieme 1 hodinu.

Potom zmes odkryjeme a pečieme 1 hodinu na 200 °C.

Počas druhej časti pečenia zmes 1-2x premiešam.

 

 

Upečené vyberieme a nechám mierne vychladnúť.

Voda sa z časti odparila cca o tretinu.

Postupne všetko rozmixujeme aj s koreninami a prepasírujeme cez hustejšie sitko.

 

 

Konzistencia je hladká ako pri detskej výžive alebo kupovanom kečupe.

Ak by bola redšia je lepšie zmes povariť a miešať alebo dať ešte primerane piecť, aby sa voda odparila. Ja mám však skúsenosť, že sa kečup vydarí na prvýkrát bez dovárania.

Kečup krásne vonia a ešte lepšie chutí.

 

 

Z uvedených surovín vyjde cez 5 litrov kečupu.

Naplníme menšie poháre a sterilizujeme pri 100 °C cca 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes