Prečo by ste mali ponoriť papriku do SLANEJ vody? Naučte sa tento TRIK, robím to celé roky!

[mashshare]

Napadlo by vám, že papriku po kúpení alebo odtrhnutí z vlastnej záhrady treba ošetriť soľou?

 

 

Ak vás táto rada prekvapila, mali by ste vedieť, že ide naozaj o skvelú radu ostrieľaných gazdiniek, ktoré si vedeli poradiť s každou výzvou.

Soľ na papriku – na čo je to dobré?

Dôvod je jednoduchý – ošetrenie soľou spôsobí, že papriku viete rýchlo a hlavne účinne zbaviť pálivej chuti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Máme pre vás dva overené spôsoby, ako to urobiť.

Slaný kúpeľ pálivej papriky

je to skvelý spôsob, ak pokiaľ potrebujete zjemniť väčšie množstvo pálivej papriky, paprike pripravte slaný kúpeľ.

Ako postupvoať?

Papriky dajte do väčšej nádoby a zalejte vlažnou vodou.

 

 

Pridajte pár lyžičiek soli (na 1 liter sa odporúča použiť 1 polievkovú lyžicu soli).

Dobre premiešajte.

Nechajte ich v soľnom kúpeli približne 10-15 minút.

 

 

Po 15-tich minútach papriky vyberte a dobre ich opláchnite v studenej vode.

Potieranie papriky soľou

Tento spôsob sa odporúča použiť vtedy, ak potrebujete zjemniť pálivosť v prípade menej kusov, alebo ak potrebujete papriku použiť do receptu ihneď.

Papriku rozrežte, vyčistite vnútro a bohato ho posypte soľou.

 

 

Soľ prstami rozotrite po vnútornej stene papriky, akoby ste ju soľou umývali.

Stačí 2-3 minútky a následne papriku dôkladne opláchnite.

Top recept, ako zužitkovať papriku z domácej úrody

Zaváraná paprika patrí v mnohých domácnostiach k veľmi obľúbeným pochutinám, ktoré neodmysliteľne patria k niektorým jedlám.

Ponúkame vám jednoduchý a zaujímavý recept, ako si môžete pripraviť túto dobrotu v pohodlí domova.

 

 

Jednoduchý recept na domácu nakladanú papriku z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.

Potrebujeme:

(na 3 pol litrové poháre)

2 kg sladkej mäsitej papriky

1 hlavu cesnaku

6 zrniek nového korenia

15 zrniek čierneho korenia

pár desiatok zrniek horčice

1 l vody

2 PL soli

2 PL kryštálového cukru

2 PL octu

Na omáčku:

 

 

1 ČL zelenej pasty (kôpor, cesnak, bazalka)

1/2 ČL soli

1/2 ČL octu

olivový olej

Postup:

Papriku naukladáme na plech vystlaný alobalom.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 200°C.

Pečieme cca 10 minút.

 

 

Medzitým vysterilizujeme v mikrovlnke poháre s viečkami.

Upečené papriky vložíme na 5-7 minút do plastovej tašky a zaviažeme.

Prikryjeme uterákom.

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.

Pridáme soľ.

Ďalej pridáme cukor, premiešame, prikryjeme a necháme zovrieť.

 

 

Do každého pohára pridáme 2 zrnká nového korenia.

Pridáme 4-5 zrniek čierneho korenia.

Potom pridáme horčičné zrnká.

 

 

Papriku ošúpeme.

Nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka a vložíme do pohára.

Keď pridáme vrstvu papriky, vložíme na plátky nakrájaný cesnak.

 

 

Z opečenej papriky precedíme šťavu do misky (môžeme ju použiť na polievky, do omáčky, na marinádu…).

Do pohára vložíme ďalšiu vrstvu papriky a cesnaku.

Pohár prekryjeme viečkom a začneme ukladať zeleninu do ďalšieho pohára.

 

 

Do horúcej vody v hrnci nalejeme ocot a premiešame.

Vodu nalejeme po okraj do pohárov.

Poháre na pevno uzavrieme viečkom.

 

 

Potom poháre poukladáme hore dnom na deku, zabalíme a necháme vychladnúť.

Do menšej misky pridáme zelenú pastu.

Pridáme soľ, trochu octu, olej a premiešame.

 

 

Do ďalšieho pohár vložíme nakrájanú papriku, ktorá nám zostala.

Pridáme vrstvu pasty.

Potom pridáme ďalšiu vrstvu papriky a pasty, až kým sa neminie.

 

 

Pohár uzavrieme viečkom.

Môžeme ho uskladňovať v chladničke po dobu 14-15 dní.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes