Máte doma mleté mäso, ale nechcete podávať klasické fašírky? Potom pre vás máme skvelá tip.
Tento recept z kanálu Natalia Klever recepty je skvelou alternatívou ku klasickým jedlám z mletého mäsa.
Mleté mäso naplníte syrovou plnkou pripravené v jemnom alebo zemiakovom cestíčku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Chutí fantasticky!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
150 g syra
1 vajce
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
olej
Na jemné cestíčko:
250 ml mlieka
2 vajcia
10 PL hladkej múky
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
Na zemiakové cestíčko
500 g zemiakov
2 vajcia
Hladká múka
Postup:
Do misy si vložíme mleté mäso.
Ošúpeme si cibuľu, nastrúhame ju na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu.
Do misy rozklepneme vajce, osolíme, okoreníme a dobre rukou premiešame.
Pracovnú dosku si pokryjeme potravinárskou fóliou, nanesieme na ňu mäso a vyformujeme do obdĺžnikovej placky.
Na tú si na hrubom strúhadle nastrúhame syr a stočíme do rolády.
Zabalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky na 3 – 4 hodiny.
Cestíčko si pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a dobre metličkou vymiešame.
Pridáme múku a vypracujeme redšie cesto.
Vyberieme si z mrazničky roládu, odstránime fóliu a nakrájame ju na hrubšie plátky (asi 1 cm široké).
Každý kúsok mäsovej rolky obalíme v cestíčku.
Jemné cestíčko:
V miske jednoducho vymiešame všetky prísady a obalujeme kolieska rolády.
Zemiakové cestíčko:
Zemiaky si nastrúhame do samostatnej misky, do inej misky rozšľaháme vajíčka a do ďalšej nasypeme múku.
Kúsky rolády obaľujeme najskôr v múku, potom vo vajíčku a nakoniec v zemiakoch.
Vysmážame z oboch strán na miernom ohni prikryté pokrievkou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: