Fantastická pochúťka z kuracieho mäska a jemného cestíčka.
Tieto lahodné kuracie kúsky v smotanovo-syrovom kabátiku chutia najlepšie s čerstvou zeleninou.
Potrebujeme:
2 stredne veľké kuracie prsia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
2 lyžice hladkej múky
Olej na vyprážanie
Na cestíčko:
2 veľké vajcia
1 lyžičku soli
3 strúčiky cesnaku
4 lyžice kyslej smotany
3 lyžice hladkej múky
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
Osušíme papierovým servítkom.
Potom obalíme v múke.
Všetky prísady na cestíčko vymiešame.
Vznikne nám hladká plocha bez hrudiek.
Obalíme všetky kuracie kúsky.
Opražíme v rozpálenom oleji dozlatista.
Prebytočný olej odstránime papierovým servítkom.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Kuracie rezne v smotanovo – horčicovom cestíčku
Potrebujeme:
300 g kuracieho mäsa (prsia)
1 vajce
100 ml smotany na varenie
2 lyžice horčice
3-4 strúčiky cesnaku
100 g hladkej múky
50 g jemne strúhaného eidamu
soľ
červená paprika
korenie
bylinky podľa chuti
olej
Voliteľné:
strúhanka
Postup:
Mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa.
Z vajca, mlieka, horčice, múky, nastrúhaného syra a cesnaku vyšľaháme cestíčko (múku môžeme prisypať, keby sa nám zdalo príliš riedke), ktoré osolíme.
Ak chcete prirpaviť len marinádu na mäso, vynechajte múku.
Takéto mäsko je výborné na pečenie, grilovanie, alebo minútkovú úpravu na panvici.
Do cestíčka vložíme kúsky mäsa, starostlivo ich obalíme a necháme odstáť, aby mäso natiahlo soľ a najmä cesnak.
Kúsky mäsa smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista.
Pred smažením môžete mäso ešte obaliť v v strúhanke, ale nie je to potrebné. Mäsko chutí vynikajúco
Prajeme vám dobrú chuť! :-)