Nič z nových zemiakov nechutí lepšie, ako tieto chrumkavé prekladané špízy: Pripravíte ich v rúre aj na grile!

[mashshare]

Výborná pochúťka z nových zemiakov, chrumkavé špízy môžete podávať aj ako prílohu k hlavnému jedlu.

 

 

Špízy sú úplne jednoduché na prípravu a potešia celú rodinu.

Môžete ich pripraviť na grile alebo v rúre.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tiež môžete pridať obľúbené prísady podľa chuti.

 

 

Potrebujeme:

6-8 nových zemiakov

200 gramov slaniny

1 klobása (voliteľné)

150 g údeného syra

2 strúčiky cesnaku

1 malá cibuľa

koreniny podľa chuti

trochu oleja

soľ

korenie

Voliteľné:

 

 

červená paprika

pálivá paprika

rôzne druhy klobás a syra

kuracie mäso

Postup:

Zemiaky si umyjeme a očistíme.

 

 

Nemusíme šúpať, nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter.

Ošúpeme si cesnak.

V miske si zmiešame zemiaky, pretlačený cesnak a olej.

Pridáme aj soľ a koreniny.

 

 

Slaninu si nakrájame na plátky.

Rovnako nakrájame aj klobásu a syr.

 

 

Cibuľu nakrájame nadrobno

Pripravíme si špajdle.

 

 

Zemiaky, slaninu, syr, cibuľu a klobásu striedavo napichávame.

Pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.

 

 

Špízy naukladáme na alobalovú misku.

Pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút.

 

 

Počkáme, kým nie sú špízy opečený dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes