Tento krémeš robím veľmi často, jeho výhodou je to, že cesto netreba piecť, robím ho z kúpených medových plátov z obchodu.
Krémeš je výborný a veľmi, veľmi lahodný.
Potrebujeme:
Plech: 30 x 35
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 liter mlieka
2 balíky zlatý klas
2 balíky van. cukor
1 polievková lyžica hlad.múka
6 vajec (rozdelené na bielky a žĺtky)
2 bal. medové pláty
1⁄2 liter smotana na šľahanie a stužovač
Cukor podľa chuti – môžete nahradiť medom
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Spolu máme 8ks plátkov:
ja používam na krémeš 6 plátov – 3 na spodok, 3 na vrch.
Na plech si rozložíme hotové medové pláty 3ks.
Uvaríme si krém:
Na plameň dáme 800 ml mlieka s cukrom.
Vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas, hladkú múku a 4ks žĺtka.
Primiešame k vriacemu mlieku.
Za stáleho miešania uvaríme na hustú, hladkú kašu.
Zo 6 bielkov a 2 lyžíc kr. cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Zľahka ho primiešame horúcemu pudingovému krému.
Takto pripravený krém navrstvíme na medové pláty.
Rozotrieme a necháme vychladnúť.
Vyšľaháme si smotanu na tuhú šľahačku, natrieme na vychladnutý krém a zarovnáme.
Poukladáme zvyšné medové pláty a necháme najlepšie cez noc vychladiť.
Medové pláty zmäknú.
Vrch pocukrujeme cez sito.
Krájame zľahka ostrým nožom.
(Na obrázku je krémeš len zo 4 plátov – 2 na spodku, 2 na vrchu)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)