Kuracie REZNE v horčici: Nikto nechcel veriť, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Recept na pečené kuracie rezne v marináde.
[mashshare]

Výborný tip, ako pripravíte obľúbenú nedeľnú klasiku bez vyprážania a predsa fantasticky chutnú.

 

 

Nikto netipoval, že to mäsko je naozaj pečené v rúre, výborný recept.

Za fantastickú chuť môže horčicová marináda s kyslou smotanou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

600-700 g kuracie prsia nakrájané na tenké plátky

Soľ

korenie

Marináda:

3-4 lyžice horčice

200 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Citrónovú šťavu

Obaľovanie:

 

 

150 g tvrdého najemno nastrúhaného syra

Strúhanku

Maslo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme.

Nakrájame ich na tenké látky.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Na marinádu zmiešame všetky prísady.

Podľa chuti môžete viac alebo menej horčice, my máme radi viac.

Kuracie kúsky zalejeme touto marinádou.

 

 

Necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne ale cez noc.

Na obaľovanie si zmiešame strúhanku so syrom v samostatnej miske.

 

 

V tejto zmesi obalíme každý kúsok mäsa.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Na každý kúsok dáme tenký plátok masla a pri teplote 180 stupňov.

Pečieme asi 40-45 minút – v polovici času opatrne obrátime.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

Nám najviac chutia s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes