Neuveriteľne chutný a jednoduchý recept na zapekané bravčové mäso so zeleninou.
Slinky sa vám budú zbiehať už počas pečenia a vôňa vám naplní celý dom.
Chutný recept na jemné zapekané bravčové mäso z youtube kanála leckere Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 – 1,2 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 cibule
rastlinný olej
1 veľkú mrkvu
200 g šampiňónov
6 zemiakov
200 g syra
maslo
mlieko
petržlenová vňať
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na plátky.
Plátky z oboch strán posolíme, posypeme čiernym korením a paprikou.
Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na panvici rozohrejeme olej.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme niekoľko minút.
Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, premiešame a smažíme ešte niekoľko minút.
Zeleninovú zmes zhrnieme do polovice panvice.
Na druhú polovicu pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a smažíme 2-3 minúty.
Zmes spolu premiešame.
Pridáme soľ, čierne korenie a dobre zamiešame.
Osmaženú zeleninu položíme na plátky mäsa.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180-190°C.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a nalejeme vodu.
Zemiaky dochutíme soľou.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
Po uplynutí doby vyberieme plech z rúry.
Mäso posypeme nastrúhaným syrom.
Potom plech vložíme späť do rúry a pečieme ešte 15-20 minút pri teplote 220°C.
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme maslo, teplé mlieko a roztlačíme ich na kašu.
Upečené mäso servírujeme so zemiakovou kašou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU