Výborný recept na hrnčekovú knedlu zo starých rožkov.
Tieto knedle sú hotové za pár minút a chutia výborne.
U nás majú dokonca väčší úspech, ako klasická kysnutá knedľa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka príprave v hrnčeku si drží tvar a máte tak istotu že sa vám krásne vydarí.
Ak chcete na jar vyskúšať vylepšenie našich starých mám, môžete knedle ozvláštniť trochou nasekanej mladej žihľavy.
Potrebujeme:
2 vajcia
200 g polohrubej múky
250 ml mlieka
2 rožky
soľ
Petržlenová vňať
masť či maslo na vymastenie hrnčekov
Voliteľné:
Nadrobno nakrájaná slanina
Nadrobno nakrájaná šunka
Syr
Postup:
Do misy dáme preosiatu múku a soľ.
Mlieko vyšľaháme so žĺtkami.
A pomaly prilievame do misy.
Vypracujeme riedke cesto.
Do cesta vmiešame rožky nakrájané na kocky.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Opatrne ho vmiešame do cesta.
Nachystáme si 3-4 hnečky (300ml a viac), vymažeme je masťou si maslom a vysypeme hrubou múkou.
Hrnčeky naplníme maximálne do dvoch tretín.
Hrnčeky umiestnime do vriaceho vodného kúpeľa, tak aby im hladina siahala maximálne do polovice.
Podľa veľkosti hrnčekov varíme 25 – 40 minút.
Knedle naskočí, Neľakajte sa krásne čiapky na hrnčeku – ono to neutečie.
Po uvarení vyberieme hrnčeky z kúpeľa.
Necháme zľahka vychladnúť a knedle vyklopíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)