Neexistuje lepší recept na čokoládovú polevu na koláče a torty, ako je táto.
Stačia 3 ingrediencie a 10 minút času.
Vaše koláčiky a torty budú chutiť vďaka tejto poleve ešte lepšie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý a mimoriadne chutný recept z portálu newsy sa rozhodne oplatí vyskúšať.
Tento recept na čokoládovú polevu je bezkonkurenčný.
Stačí 5 minút prípravy všetkého potrebného na jej výrobu, 5 minút zahrievania hmoty a celkovo po 10 minútach práce môžete obsah hrnca vyliať na svoj koláč.
Čím nahradiť maslo v čokoládovej poleve?
Maslo uvedené v zozname ingrediencií môžete nahradiť aj sladkou smotanou na šľahanie s obsahom tuku 30%.
Potom sa však pomery zložiek zmenia.
Namiesto dvoch tabuliek čokolády použite jeden a pol balíčka (150 g).
A pridajte doň 150 g smotany (to je asi pol šálky).
Maslo možno v recepte nahradiť aj kokosovým olejom – tu nebudete musieť meniť pomery.
Len nezabudnite, že kupovaná horká čokoláda je kvalitná a obsahuje minimálne 60 % kakaa.
Takýto toping sa bude skvele hodiť na všetky druhy brownies, čokoládové muffiny, torty a koláče.
Rýchlo tuhne a vytvára zamatovú, mimoriadne chutnú kôrku, ktorá zvýrazní chuť každého dezertu.
Táto pleva vystačí na pokrytie povrchu dezertu z 26-28 cm formy na pečenie.
Recept na čokoládovú polevu
Potrebujeme:
100 g masla
100 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
Postup:
Do kastróla dajte kúsok masla .
A rozpustite ho na čo najmenšom ohni.
Vyhnete sa tak vykypeniu tuku a znehodnoteniu bielkovín z masla.
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky.
Po rozpustení masla odstavte hrniec zo sporáka.
Čokolády si nalámeme na menšie kúsky.
Obe nalámané čokolády ihneď vložíme do kastróla s maslom.
Celé to trpezlivo miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí s maslom.
Teplota horúceho hrnca by mala stačiť na roztopenie všetkej čokolády.
Ešte teplou polevou polejeme náš dezert.
Poleva pomerne rýchlo stuhne.
Dobrú chuť!