Vláčny čokoládový perník so slivkovým lekvárom a čokoládou: Bez vajec!

[mashshare]

Mám pre vás fantastický recept na rýchly a jednoduchý perník, ktorý je vláčny a neskutočne jemný.

 

 

Do receptu nejde žiadne vajce a výsledok vás zaručne dostane.

Mne ho stačilo skúsiť len raz a viac mi nebolo treba, robím už len tento jeden recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

2x hrnček hl.múky

1x hrnček cukru

1x pr.do perníka

Dve až tri vrchovaté lyžice holandského kakaa

Trištvrte hrnčeka oleja

2x hrnček mlieka

Ďalej:

 

 

slivkový lekvár

250ml smotana na šľahanie

33% čokoláda na varenie

Postup:

 

 

Do misky preosejeme múku, prášok do perníka a kakao.

Pridáme cukor a premiešame.

 

 

Nakoniec tekuté prísady – olej a mlieko.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Do cesta naozaj nejde vajce, aj vďaka tomu je perník krásne vláčny a jemný.

Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov na cca 40 minút.

Ešte na horúci perník rozotrieme slivkový lekvár.

Poleva:

 

 

Smotanu na šľahanie zohrejeme.

Vsypeme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť. 

Pripravenou polevou polejeme celý perník.

 

 

Hovovo, môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.