Moja stará mama takto piekla chlieb každý deň: Netradičný domáci chlebík!

[mashshare]

Pripravte si doma jednoduchý, voňavý a úžasný chlieb podľa nášho netradičného receptu.

U nás doma ho pripravujeme dosť často, chutí nám omnoho viac ako kupovaný.

 

 

Vynikajúci recept na jemný domáci chlieb z youtube kanála Brot backen mit Maria.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 ml teplého mlieka

1 PL kryštálového cukru

5 g suchého droždia

1 vajce

30 g masla

330 g pšeničnej hladkej múky

1/2 ČL soli

mlieko

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme cukor, droždie a metličkou vymiešame.

 

 

Potom pridáme vajce a roztopené maslo.

Metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

Pridáme soľ a vymiesime cesto.

 

 

Na pomúčenom stole vymiesime cesto.

Miesime asi 5 minút, potom bude cesto elastické.

 

 

Potom cesto vložíme do čistej misky, prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 1,5 hodiny kysnúť na teplom mieste.

Po uplynutí doby cesto preložíme na pomúčený stôl a vyvaľkáme guľu.

 

 

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Z každej časti vytvarujeme guľu, prekryjeme.

A necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole.

Potrieme ho roztopeným maslom a zrolujeme.

 

 

Rolku nakrájame na 8 častí, ale nespravíme úplný zárez.

Cesto vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Potom kusy cesta posúvame rôznymi smermi (viď video).

Formy s cestom prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby potrieme cesto mliekom.

Potom formy vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes