Vyskúšajte fašírky pre zmenu z morčacieho mäska. Podľa mňa sú ešte lahodnejšie a jemnejšie, ako tie bravčové. Navyše, pripravíte ich rýchlo a ak k nim pridáte chutné prísady, luxusný obed je razom na svete!
Potrebujeme:
1 kg morčacieho mäsa
2 vajcia
½ bochníka staršieho chlebíka alebo veky
120 ml mlieka
2 lyžice majonézy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne mleté korenie
2 lyžice oleja
50 g masla
250 g tvrdého syra
2 paradajky
Voliteľné – majonéza alebo kyslá smotana na vrch
Postup:
Pečivo namočíme do mlieka, potom vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme aj vajcia, soľ, korenie a majonézu.
50 g syra nakrájame na kocky a maslo rovnako nakrájame na malé kocky. Z mletého mäsa formujeme mokrými rukami placky, do ktorých stredu vložíme jednu kocku syra a masla. Potom mäso zabalíme tak, aby náplň ostala vo vnútri.
Mali by sme získať 10-12 plnených kúskov mäsa.
Fašírky sprudka opražíme na rozpálenom oleji z každej strany (smažíme približne 2 minúty).
Olej z panvice nalejeme na pekáč a preložíme naň opražené fašírky. Ak je výpeku málo, môžeme pridať vodu.
Na fašírky uložíme plátky paradajok, zvyšný syr (ktorý sme si nastrúhali najemno) a na vrch môžeme pridať trochu majonézy alebo kyslej smotany.
Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom