Vynikajúce zapekané bravčové plátky s cibuľou a zemiakmi, z ktorých sa vám zbehnú slinky v ústach.
Parádny tip na fantastickú večeru, ktorá vám rozvonia celý byt.
Jednoduchý recept na lahodné zapekané bravčové karé so zeleninou z youtube kanála Lecker schnell.
Potrebujeme:
2 cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL soli
1 ČL kryštálového cukru
12 bravčových plátkov
3 zemiaky
soľ
mletú papriku
2 PL rastlinného oleja
Zmes na mäso:
3 PL rastlinného oleja
mletú papriku
zmes talianskych bylín
mleté čierne korenie
Na šalát:
1 mrkvu
1 cviklu
1 uhorku
2 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
1 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
petržlenovú vňať
Postup:
Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme do misky.
Pridáme soľ, cukor, zalejeme horúcou vodou.
Necháme pôsobiť 15 minút.
Mäso nakrájame na 12 plátkov.
Plátky poukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Potom mäso posypeme soľou a rukou votrieme.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do misky.
Pridáme soľ, mletú papriku, olej a zamiešame.
Sklenenú formu na pečenie potrieme rastlinným olejom a naukladáme vrstvu cibule, ktorú sme predtým vyžmýkali.
Potom vložíme na striedačku plátok mäsa a zemiak.
V malej miske zmiešame olej, mletú papriku, bylinky, čierne korenie a touto zmesou dobre potrieme mäso.
Formu prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
V hrnci uvaríme jednu mrkvu.
Uvarenú cviklu nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.
Pridáme na tenké plátky nakrájanú uhorku, uvarenú mrkvu a pretlačený cesnak.
Ďalej pridáme sójovú omáčku, olivový olej, citrónovú šťavu a špachtľou premiešame.
Z formy odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 15-20 minút pri teplote 180°C.
Upečené mäso so zemiakmi posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať spolu so šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: