Pýtate sa, prečo chytrý? Odpoveď je jednoduchá: na rozdiel od iných zákuskov, v ktorých musíme pripravovať zvlášť krém a zvlášť cesto, tento dezert to vyrieši za vás počas pečenia. V priebehu pečenia sa totiž oddelí jemný vanilkový krém od korpusu a po upečení tak máte fantastickú pochúťku s lahodným krémom uprostred.
Potrebujeme:
110 g hladkej múky
4 vajcia
500 ml teplého mlieka
150 g kryštálového cukru
15 g vanilkového cukru
125 g roztopeného masla
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a opäť vyšľaháme. Postupne do hmoty pri nízkych otáčkach zašľaháme múku a teplé mlieko. Vypracujeme hladkú hmotu bez hrudiek.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Formu na pečenie (17 x 17 cm) vymastíme maslom a opatrne do nej vlejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk