Tento recept je božský.
Chutné, chrumkavé, ľahko sa s cestom pracuje.
Piekla som prvú várku ráno, no kým som stihla odfotiť, domáci to zjedli. Toto je druhá várka…
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
A viete v čom spočíva chrumkavého syrového cesta?
V jednej prísade a tou je obyčajný ocot!
Potrebujeme:
35 dkg hladkej múky
25 dkg margarínu
2 dkg droždia
1 polievková lyžica octu
2 lyžičky soli (pridávam len jeden a pol lyžičky, pretože jem menej soli)
1 vrchovatá polievková lyžica kyslej smotany
1 žĺtok
10 dkg strúhaného syra
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku.
Dáme do nej všetky suroviny.
Suroviny vymiesime na jednotné cesto.
Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou.
Necháme 1 alebo 2 hodiny odležať v chladničke.
Ak chcete môžete dať do chladničky aj deň vopred.
Potom vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm.
Ja som rozvaľkala na tenšie a urobila pásiky.
Potrieme vajíčkom.
Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.
Posypeme strúhaným syrom atď. posypeme semienka.
Vložíme do pekáča.
A necháme pol hodiny odpočívať.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 20 minút.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)