Pripravte si doma najchutnejšiu roládu, ktorá sa vám bude topiť v ústach.
Túto nadýchanú lahôdku si okamžite zamilujete.
Jednoduchý recept na najlahodnejšiu roládu z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
190 g bielkov
250 g práškového cukru
10 g vanilkového cukru
1 ČL citrónovej šťavy
20 g kukuričného škrobu
mandľové lupienky alebo pistáciové lupienky
Na krém:
120 ml smotany na šľahanie
220 g tvarohu
20 g práškového cukru
voliteľné (do krému):
pistáciový krém
Na plnku:
180 g jahôd alebo malín
1 ČL kryštálového cukru
2 ČL kukuričného škrobu
Postup:
Do hlbokej misky pridáme bielky.
Šľahačom ich rozšľaháme.
Počas šľahania pridáme vanilkový cukor.
Ďalej postupne pridávame cukor.
Šľaháme cca 15-20 minút.
Do krému vytlačíme citrónovú šťavu.
Potom preosejeme škrob.
Šľaháme ďalších 20 sekúnd.
Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme ho po celej ploche.
Na kréme urobíme pomocou formičky vlnovky a posypeme mandľami.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 150°C.
Po upečení preklopíme cesto na papier na pečenie.
V miske mixérom rozšľaháme jahody a precedíme ich cez sito do rajnice.
Potom pridáme škrob, cukor a špachtľou premiešame.
Zmes varíme na miernom ohni do zhustnutia a vložíme ju do cukrárskeho vrecka.
V miske mixérom rozšľaháme smotanu.
Pridáme tvaroh a cukor.
Vyšľaháme hustý krém.
Ak chcete, môžete použiť do krému aj pistáciový krém.
Krém rozotrieme na cesto a pár lyžíc necháme na ozdobu.
Potom pomocou vrecka nanesieme krém a cesto zrolujeme (viď video).
Rolku vložíme na dve hodiny do chladničky.
Roládu ozdobíme podľa želania a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: