Čoraz viac ľudí si pečie chlieb či pečivo v pohodlí domova.
Domáce jemné rožky sú skvelou voľbou, ak chcete rodinu rozmaznávať lahodným čerstvým pečivom.
Výnimočný recept na lahodné domáce pečivo podľa portálu balkonada.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
70 dkg hladkej múky
5 dkg droždia
5 dkg margarínu
2 ČL soli
2 ČL kryštálového cukru
5 dl mlieka
mlieko na potretie
Na posyp:
hrubá soľ
sezamové semienka
Postup:
Do misky pridáme polovicu mlieka a droždie cukor.
Miešame, kým sa droždie nerozpustí.
V druhej polovici mlieka rozmiešame rozpustený margarín.
Do misky s múkou pridáme soľ.
Potom nalejeme kvások.
Ďalej pridáme mlieko s margarínom a zamiešame.
Zmes miesime 10-15 minút, kým sa neoddelí od misy.
Misu prekryjeme.
Necháme odstáť, kým cesto nezdvojnásobí objem.
Cesto preložíme na pomúčený stôl.
Rozdelíme ho na 2 časti.
Cesto rozvaľkáme valčekom na hrúbku 0,5 cm.
Potom ho potrieme roztopeným margarínom.
Každé cesto rozdelíme na 8 častí a zrolujeme.
Potom ho prekryjeme utierkou a necháme odpočívať.
Pečivo potrieme mliekom.
Posypeme sezamovými semienkami alebo soľou.
Preložíme na plech.
Rúru predhrejeme na 200 °C a rožky pečieme 15 minút.
Po upečení potrieme pečivo mliekom.
Prekryjeme utierkou, necháme vychladnúť.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!