Tento recept je naozaj fantastický a viete ho pripraviť aj o polnoci.
Závin chutí ako z kysnutého cesto, ale je pritom úplne bez kysnutia.
Naplniť ho môžete čím len chcete, nám najviac chutí s makovo-višňovou náplňou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fantastický recept na makovo-višňový závin, ktorý pripravíte úplne jednoducho a rýchlo
Potrebujeme:
Cesto:
300 g hladká múka
1 ks vajce
10 g maslo
1 KL ocot
200 ml voda
1 štipka soľ
Plnka:
100 ml mlieko
250 g mletý mak
2 PL práškový cukor
1 štipka mletá škorica
1 hrnček višne
Na potretie:
3 PL maslo
Postup:
V miske zmiešame múku so štipkou soli.
Vo vlažnej vode rozmiešame vajíčko, ocot a rozpustené maslo.
Obe zmesi spolu premiešame.
Vymiešame hladké nelepivé cesto.
Rozdelíme ho na dve časti.
Teraz si pripravíme plnku:
V hrnci zohrejeme mlieko s cukrom.
Pridáme mak, višne a mletú škoricu.
Zmes odstavíme z ohňa.
Necháme trochu vychladnúť.
Rozvaľkáme obe časti cesta natenko na pomúčenej doske.
Potrieme ich lyžicou masla.
A naplníme makovou plnkou.
Závin zvinieme.
Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Záviny necháme vychladnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)