Najlepšie pečené kuracie stehná s kapustou, aké som kedy jedol.
U nás sa toto jedlo teší veľkej obľube hlavne v nedeľu na obed.
Vynikajúci recept na najchutnejšie pečené stehná z youtube kanála Schnelle Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 kuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 PL sójovej omáčky
2 PL paradajkovej omáčky
olivový olej
1 hlavu kapusty
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
oregano
olivový olej
Na pyré:
4 zemiaky
soľ
maslo
mlieko
kôpor
Postup:
Stehná položíme na tvrdú podložku a nožíkom urobíme zárezy.
Preložíme ich do väčšej misy, pridáme soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku.
Potom pridáme sójovú omáčku, olivový olej a paradajkovú omáčku.
Zmes poriadne rukami votrieme do mäsa, prekryjeme fóliou.
Marinujeme 30 minút.
Kapustu prekrojíme na hrubšie plátky.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potom kapustné plátky posolíme, posypme čiernym korením, mletou paprikou, oreganom, polejeme olejom a rozotrieme.
Panvicu potrieme olivovým olejom a vložíme stehná.
Mäso smažíme 5 minút z každej strany.
Osmažené kuracie stehná poukladáme na plátky z kapusty.
Mäso prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 190°C a pečieme 50 minút.
Umyté, ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca.
Zemiaky zalejeme vodou, postavíme na sporák, posolíme a uvaríme do mäkka.
Na horúce zemiaky nalejeme mlieko a roztlačíme ich na kašu.
Do chrumkava upečené kuracie mäsko s kapustou servírujeme s kôprom a zemiakovou kašou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU