Recept som našla len pred rokom.
Môžem len odporučiť každému, kto chce zavárať zdravšie a jednoduchšie.
Ovocie je sladké aj samé o sebe, nepotrebujete presladené nálevy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Takto zavárané slivky chutia skutočne výborne.
Sú sladučké, lahodné a veľmi, veľmi dobré.
Pokojne si ich môžu dopriať aj cukrovkári.
Potrebujeme:
Slivky – rozpolené
Čisté poháre na zaváranie
Postup:
Slivky si dôkladne umyjeme.
Rozpolíme ich.
Teraz len ukladáme do pohárov.
Nebojte sa ich do pohára aj vtlačiť, počas zavárania sa zmenšia.
Keď ich vyberiete z pohára, budú asi do ¾ pohára, ale je to v poriadku.
Poháre dobre zavrieme.
Vložíme do hrnca na zaváranie a pridáme aj vodu.
Zapneme plameň a do vody dáme teplomer.
Necháme v hrnci, kým teplota nevystúpi na 100 stupňov.
Potom vypneme.
Poháre necháme v hrnci vychladnúť.
Potom vyberieme.
Necháme vychladnúť.
Skladujeme ako všetky ostatné zaváraniny.
Používame do koláčov, alebo ako sladkú prílohu k obedu.
Julka P.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)