Bravčový rezeň je v slovenských domácnostiach večnou klasikou.
Vo vnútri by malo byť chrumkavé a šťavnaté.
Nie vždy ale zodpovedá výsledok naším predstavám – mäsko nie je jemné a lahodné, ale tvrdé a vysušené.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poradíme vám perfektný zlepšovák, vďaka ktorému bude rezeň voňavý, jemný a šťavnatý.
Skúste a nebudete ľutovať.
Tajomstvom dobrého bravčového rezňa je dobre ochutené mäso a hlavne správna marináda, ktorá mäso zmäkčí.
Nestačí len strúhanka, múka a vajcia.
Marináda, ktorú vám poradíme dokáže s mäsom skutočné divy a pritom pozostáva len z dvoch prísad.
Toto je skvelý recept na šťavnaté a chutné bravčové rezne, ktoré sú skvelým jedlom pre celú rodinu.
Potrebujeme:
500 g čerstvého bravčového karé
2 polievkové lyžice majonézy
2 polievkové lyžice horčice vajce
3 polievkové lyžice mlieka pohár strúhanky
¾ šálky hladkej múky
soľ
korenie
granulovaný cesnak
olej
Postup:
Základom receptu je jednoduchá marináda z dvoch prísad.
Sú nimi majonéza a horčica.
Mäso si pripravíme.
Bravčové mäso nakrájajte na plátky – toto množstvo mäsa vám dá asi 6 rezňov.
Každý plátok mäso jemne rozklepte paličkou na mäso.
Pripravíme marinádu:
Marinádu pripravíme spojením horčice s majonézou, cesnakom a korením.
Všetko dôkladne premiešame.
Rezne zmiešame s marinádou.
Pripravené mäso dáme na pár hodín do chladničky, aby prepojili chute.
Teraz si pripravíme trojobal:
Prirpavíme si tri misky, do jednej nasypeme múku, do druhej rozšľaháme vajíčka a do tretej nasypeme strúhanku.
Vajíčka môžete ochutiť trochou soli a korenia.
Rezne obalíme klasicky v múke, vajci a strúhanke.
Vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista a do chrumkava.
Takto pripravené rezne chutia skvele so zemiakmi a vašimi obľúbenými šalátmi.
Rezne podľa tohoto receptu sú naozaj fantasticky lahodné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)