Skvelý letný pokrm plný vynikajúcich ingrediencií s jednoduchou prípravou a lahodnou chuťou. Ten pravý pokrm na horúce letné dni. :-)
Potrebujeme:
2 stredne veľké baklažány
2 paradajky
120 g balkánskeho syra
1 lyžica olivového oleja
Hrsť petržlenovej vňate
70 g vlašských orechov
Postup:
Baklažán nakrájame pozdĺžne na pásiky hrubé cca 0,5 cm.
Na panvici zohrejeme rastlinný olej a plátky baklažánu orestujeme domäkka z oboch strán.
Pomocou papierovej servítky odstránime z plátkov prebytočný tuk. Z paradajok odstránime vnútro a nakrájame ich na hrubšie pásiky. Balkánsky syr, olivový olej a petržlenovú vňať vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú pastu.
Na každú plátok baklažánu navrstvíme 1 lyžičku balkánskeho syru, pásik paradajky, polovicu vlašského orecha a zrolujeme.
Servírujeme ozdobené zelenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk