Vynikajúci tip, pre všetkých, ktorí radi skúšajú nové veci. Vedeli ste, že pri pečení nepotrebujete žiaden plech, formu na pečenie, ani alobal? Upečte si chutné domáce pečivo – banánový chlieb v obyčajnom pohári na zaváranie. Navyše, ide o skvelý spôsob, ako zužitkovať prezreté banány. Pozrite sa, aké je to jednoduché!
Potrebujeme:
2/3 šálky masla alebo tuku na pečenie
1 a 1/3 šálky kryštálového cukru
4 vajcia
2 šálky rozmačkaných banánov (približne 4 kusy)
2/3 šálky vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 a 1/3 šálky hladkej múky
½ lyžičky prášku do pečiva
2 lyžičky jedlej sódy
1 a ½ lyžičky soli
½ lyžičky mletého klinčeka
1 lyžičku mletej škorice
2/3 šálky drvených orechov
(na odmeranie surovín používame vždy šálku s rovnakým objemom)
Postup:
Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom do svetlej nadýchanej hmoty. Primiešame roztlačené banány, vajcia a vodu, dôkladne premiešame. V samostatnej miske zmiešame sypké prísady a vmiešame ich do banánovej hmoty. Nakoniec vareškou primiešame orechy.
Cesto navrstvíme do vymastených čistých pohárov na zaváranie so širokým hrdlom. Cesto navrstvíme do 2/3 objemu. Je dobré cesto dávkovať do pohárov pomocou cukrárenského vrecka, aby sme neušpinili cestom okraje pohárov. Poháre neprikrývame a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 165 stupňov 45 stupňov. Kým sa chlebíky pečú, sterilizujeme viečka vo vriacej vode.
Po upečení dobre utrieme hrdlo pohárov, aby sme sa zbavili zvyškov cesta a jednoducho ich zavrieme viečkom. Ako bude chlebík chladnúť, viečko sa samé zapečatí. Keď na viečko zvrchu zatlačíte a ono sa vôbec nepohne,viete, že chlebík je pripravený. V pohári ho môžete uskladniť na neskôr (chlebík vydrží v pohári dlho celkom čerstvý), alebo viečko otvoriť a pochutnať si na ňom ešte dnes.