Vynikajúce kuracie kúsky na spôsob číny, tentokrát v pikantom prevedení.
Ideálne na rýchly obed alebo večeru.
Podávame s ryžou alebo hranolkami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g kuracie prsia
50 g pór
100 g paprika kápia
1-2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
soľ
korenie čierne mleté
chilli mleté
feferóny
omáčka sójová
olej
Voliteľné:
Cuketa nakrájaná na tenké plátky
Kukurica
Šampiňóny
Sezamové semienka
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme a osušíme.
Zbavíme blaniek a nakrájame na rezance.
Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a chilli.
Chilli pridávajte podľa toho, ako radi máte pikantné jedlá, ak chcete nepikantnú verziu, jednoducho vynechajte a použite napríklad len červenú sladkú papriku.
Pridáme asi olej (asi 100 ml).
Cesnak pretlačíme, pridáme do zmesi a premiešame.
Takto pripravenú marinádu necháme pri izbovej teplote chvíľu odstáť.
Pripravíme si zeleninu:
Papriku nakrájame na rezance.
Pór na plátky.
Cibuľu na polmesiačiky.
Ak chcete, môžete použiť aj mladú cuketu nakrájanú na tenké plátky aj so šupou.
Tiež môžete pridať scedenú kukuricu z konzervy, prípadne aj huby.
Rozpálime panvicu a dáme do nej kuracie prsia.
Prudko orestujeme, kým sa mäso nezatiahne.
Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.
Potom pridáme všetku zeleninu.
Premiešame a prudko restujeme ďalej.
Prelejeme sójovou omáčkou.
Posypeme semienkami.
Ešte chvíľku premiešame a odstavíme.
Ničím nepodlievame a počas celej doby restovania miešame.
Podávame s ryžou alebo s hranolkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)