Táto zapekaná brokolica je taká chutná, že ju pripravujem každý deň: Jednoduchý recept na obed alebo večeru!

[mashshare]

Najlepší recept na zeleninový koláč, na aký som kedy narazil.

Neskutočne chutné a zdravé jedlo, ktoré budete pripravovať nielen na večeru.

 

 

Chutná, zdravá a jednoduchá večera podľa receptu z youtube kanála Essen Kochen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg brokolice

1,5 l vody

1 ČL soli

3 vajcia

3 PL hladkej múky

100 g šampiňónov (voliteľné)

1 červenú papriku

1 žltú papriku

1 mrkvu

1 cibuľu

2 paradajky

rastlinný olej

1 ČL soli

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL mletej červenej papriky

1 ČL sušenej mäty

olivový olej

150 g syra

Postup:

Brokolicu nakrájame na menšie ružičky a vložíme ich do hrnca s vodou.

Pridáme soľ, premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a varíme 3-5 minút.

 

 

Uvarenú brokolicu preložíme do väčšej misky, pridáme vajcia.

Rozšľaháme ručným mixérom.

Potom pridáme múku a dôkladne premiešame.

 

 

Na tvrdej podložke nakrájame šampiňóny, červenú a žltú papriku, mrkvu, cibuľu a paradajku.

Na naolejovanej panvici osmažíme cibuľu do hneda.

 

 

Pridáme mrkvu, šampiňóny a za miešania varíme 7-8 minút.

Ďalej pridáme paradajky, premiešame a smažíme 5 minút.

 

 

Potom pridáme papriku, premiešame.

Pridáme aj soľ, čierne korenie, mletú papriku a sušenú mätu.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Varíme ešte minútu.

 

 

Sklenenú formu potrieme olivovým olejom.

Vložíme brokolicový krém.

Potom rozložíme smaženú zeleninu.

Vrch posypeme strúhaným syrom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme zeleninovú bombu vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes