Bola som veľmi prekvapená, keď som prvýkrát skúsila túto bábovku.
Bola oveľa jemnejšia a lahodnejšia, ako klasika z múky.
Prvýkrát som ju skúsila, keď som potrebovala spotrebovať pudingové prášky.
Odvtedy ju ale robím pravideľne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Podľa mňa tromfne aj klasiku s múkou, napokon, posúďte sami.
Pudingy môžete samozrejme použiť podľa svojej chuti, bábovka môže zakaždým chutiť inak.
Potrebujeme:
4 ks zlatý klas – krémový prášok
4 ks celé vajcia
160 g cukor kryštál
1/2 balenia prášok do pečiva
2 dcl olej kakao
citrónová kôra
Ďalej:
Priemer formy 24 cm
Voliteľné:
Na posypanie práškový cukor
Postup:
Najprv si vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.
Pridáme zlaté klasy a polovicu balenia prášku do pečiva.
Opäť dôkladne prešľaháme.
A nakoniec postupne pridávame olej.
Môžme pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.
Poriadne premiešame.
Vymastíme si formu a vysypeme kokosom alebo strúhankou.
3/4 cesta vylejeme do formy.
Vo zvyšku cesta rozmiešame kakao.
Pečieme na 160 °C asi 50 – 60 minút.
Bábovku teraba sledovať, keďže každá rúra pečie inak.
Zlatý klas by sa dal nahradiť rôznymi druhmi pudingov.
Bábovku môžete nakoniec posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)