Vynikajúci recept na jahodovú sezónu.
Luxusný a úplne jednoduchý krémový kastról s jahodami, sušienkami a krémom.
Potrebujeme:
Sušienková vrstva:
250 g sušienky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
90 ml maslo
Krém:
800 g biely jogurt
50 g med
1 lyžica citrónová kôra
9 g želatína
Jahodová vrstva:
M§žete na vrch uložiť len jahody prípadne preliať jahodovým prelivom:
400 g (použila som mrazené) jahody
100 ml voda
50 g cukor
20 g škrob
Postup:
Sušienky rozmixujeme a prilejeme k nim rozpustené maslo.
Ak chcete, dezert môžete pripraviť úplne jednoducho s dlhými piškótami, ktoré krátko namočíte do mlieka, alebo ovocného džúsu.
Polovicu sušienkovej zmesi navrstvíme do formy o veľkosti 15 x 15 cm.
Do jogurtu vmiešame med a citrónovú kôru.
Pridáme želatínu, necháme 10 minút napučať.
Potom pomaly rozpustíme v mikrovlnnej rúre.
Polovicu krému nalejeme na prvú sušienkovú vrstvu.
Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
Potom posypeme zvyškom sušienkovej zmesi a polejeme zvyškom krému.
Jahody môžete ukladať aj medzi jednotlivé vrstvy, alebo použiť len na vrch dezertu.
Dáme stuhnúť.
Ak chcete dezert jednoduchší, stačí, ak na vrch uložíte čerstvé jahody, prípadne môžete urobiť jahodový preliv.
Jahodový preliv:
Jahody dáme do kastrólika, pridáme vodu, cukor a škrob.
Premiešame a dáme variť.
Za stáleho miešania varíme do stuhnutia.
Dezert prelejeme jahodami a necháme do druhého dňa stuhnúť v chladničke.
prajeme vám dobrú chuť!:-)