Zapekaná zelenina nikdy nechutila lepšie.
Úžasný recept na chutný pokrm, ktorý určite osloví každého.
Úžasné zeleninové jedlo podľa receptu z youtube kanála Frische Rezepte.
Potrebujeme:
2 mrkvy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
350 g zemiakov
1 cuketu
1 cibuľu
olivový olej
2-3 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
kôpor
3 vajcia
30 g strúhanky
soľ
mleté čierne korenie
30 ml olivového oleja
Na omáčku:
150 ml slnečnicového oleja
100 ml mlieka
2 PL dijonskej horčice
mleté čierne korenie
soľ
šťavu z 1/2 citróna
Postup:
Na začiatku na hrubo nastrúhame mrkvu do taniera.
Nastrúhaný zemiak zalejeme v miske vodou, aby sa uvoľnil škrob.
Na hrubo nastrúhame neošúpanú cuketu a cibuľu.
Na dno sklenenej formy nalejeme olivový olej a rozotrieme ho po celej ploche.
Do formy vložíme mrkvu, cuketu, zemiaky (z ktorých sme odstránili prebytočnú vodu) a cibuľu.
Nakoniec pridáme pretlačený cesnak.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať, kôpor a pridáme do formy.
Na vrch pridáme vajíčka, strúhanku, soľ, čierne korenie, olivový olej, lyžicou dobre premiešame a rovnomerne zarovnáme.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180°C.
Pripravíme si omáčku: do pohára nalejeme olej, pridáme mlieko a rozšľaháme ručným mixérom.
Potom pridáme horčicu, pomixujeme, pridáme čierne korenie, soľ, citrónovú šťavu.
Dôkladne rozmixujeme.
Lahodnú zapekanú zeleninu servírujeme s omáčkou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: