Vynikajúce domáce nanuky s tromi rôznymi príchuťami si vás jednoznačne získajú.
Jednoduché na prípravu a s chuťou tak lahodnou, že ich budete pripravovať pravidelne.
Jednoduchý recept z youtube kanála M. Patisserie na luxusné domáce nanuky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 žĺtkov
450 g mlieka
150 g kryštálového cukru
Vanilkovo-orechový nanuk:
vanilkový struk
130 g smotany na šľahanie
300 g tmavej čokolády
30 g kakaového masla*
nasekané lieskové orechy
Nanuk s príchuťou matche:
3 g Matche
130 g smotany na šľahanie
300 g bielej čokolády
35 g kakaového masla
4 g Matche
Malinový nanuk:
malinové pyré
130 g smotany na šľahanie
300 g bielej čokolády
35 g kakaového masla
5 g lyofilizovaných nakrájaných malín
*kakaové maslo je možné nahradiť rastlinným olejom
Postup:
Do misky pridáme žĺtky, mlieko, cukor.
Mixérom vyšľaháme.
Zmes za miešania varíme na sporáku, kým nedosiahneme teplotu 82°C.
Misu prekryjeme pokrievkou a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Zmes cez sitko prelejeme rovnomerne do troch misiek.
Do jednej z misiek pridáme vanilkový struk, do druhej matchu a do poslednej misky malinové pyré.
Zmesi poriadne premiešame metličkou.
V miske rozšľaháme smotanu na krém.
Do každej misky pridáme tretinu a dobre premiešame.
Do formy na nanuky vložíme paličky.
Nalejeme zmesi a vložíme na 8 hodín do mrazničky.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
Pridáme roztopené maslo, nasekané orechy a dobre premiešame.
V ďalšej miske roztopíme bielu čokoládu.
Pridáme roztopené maslo, nakrájané sušené maliny.
Dôkladne zamiešame.
Do menšej misky pridáme matchu, roztopené maslo a premiešame.
Zmes prelejeme do misky s roztopenou bielou čokoládou.
Špachtľou premiešame.
Nanuky ponamáčame v troch rôznych polevách a dáme ich do mrazničky.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: