Moja rodina prvýkrát vyskúšala takéto bravčové mäso v rúre: Jednoduchý recept na zapekané mäso so zemiakmi!

[mashshare]

Šťavnaté pečené bravčové mäso so zemiakmi sa výborne hodí na obed alebo večeru.

Tento mimoriadne chutný recept pripravujem mojim blízkych viackrát do týždňa, pretože im veľmi zachutil.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Olgas Küche na lahodné zapekané bravčové mäso so zemiakmi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

1 cibuľu

2 zemiaky

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku podľa chuti

2 PL rastlinného oleja

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL talianskych byliniek

1/2 ČL mletej červenej papriky

3 ČL rastlinného oleja

4 zemiaky

30 g masla

20 ml rastlinného oleja

soľ

sušený cesnak

oregano

kôpor

strúhaný syr

Postup:

Bravčové mäso nakrojíme na hrubé plátky približne do 3/4 hrúbky.

Cibuľu nakrájame na plátky.

 

 

Formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej cibuľu s mäsom.

Do misy vložíme na plátky nakrájané zemiaky, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, olej a rukami dobre premiešame.

 

 

Zemiaky vložíme do zárezov v mäse.

Do menšej misky pridáme soľ, mleté čierne korenie, talianske bylinky, mletú papriku, olej a lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Mäso dôkladne potrieme zmesou korenia, prekryjeme mokrým papierom na pečenie a alobalom.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.

 

 

Na neošúpaných zemiakoch spravíme hlboké zárezy (viď video).

Zemiaky vložíme do rajnice, zalejeme vodou a varíme 10 minút od okamihu varu.

 

 

Uvarené zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Do malej misky nalejeme roztopené maslo, olej a zmesou potrieme zemiaky, posolíme, posypeme cesnakom a oreganom.

 

 

Zemiaky pečieme v predhriatej rúre 45 minút pri teplote 180°C.

Z mäsa odstránime alobal s papierom a pečieme ďalších 15-20 minút.

 

 

Zemiaky posypme strúhaným syrom a pečieme ešte 5-10 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme zemiaky kôprom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes