Šťavnaté pečené bravčové mäso so zemiakmi sa výborne hodí na obed alebo večeru.
Tento mimoriadne chutný recept pripravujem mojim blízkych viackrát do týždňa, pretože im veľmi zachutil.
Jednoduchý recept z youtube kanála Olgas Küche na lahodné zapekané bravčové mäso so zemiakmi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa
1 cibuľu
2 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku podľa chuti
2 PL rastlinného oleja
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL talianskych byliniek
1/2 ČL mletej červenej papriky
3 ČL rastlinného oleja
4 zemiaky
30 g masla
20 ml rastlinného oleja
soľ
sušený cesnak
oregano
kôpor
strúhaný syr
Postup:
Bravčové mäso nakrojíme na hrubé plátky približne do 3/4 hrúbky.
Cibuľu nakrájame na plátky.
Formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej cibuľu s mäsom.
Do misy vložíme na plátky nakrájané zemiaky, pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, olej a rukami dobre premiešame.
Zemiaky vložíme do zárezov v mäse.
Do menšej misky pridáme soľ, mleté čierne korenie, talianske bylinky, mletú papriku, olej a lyžicou dôkladne premiešame.
Mäso dôkladne potrieme zmesou korenia, prekryjeme mokrým papierom na pečenie a alobalom.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme hodinu pri teplote 180°C.
Na neošúpaných zemiakoch spravíme hlboké zárezy (viď video).
Zemiaky vložíme do rajnice, zalejeme vodou a varíme 10 minút od okamihu varu.
Uvarené zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Do malej misky nalejeme roztopené maslo, olej a zmesou potrieme zemiaky, posolíme, posypeme cesnakom a oreganom.
Zemiaky pečieme v predhriatej rúre 45 minút pri teplote 180°C.
Z mäsa odstránime alobal s papierom a pečieme ďalších 15-20 minút.
Zemiaky posypme strúhaným syrom a pečieme ešte 5-10 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme zemiaky kôprom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: